Tijdens de executie zegt een van de mannen "draai hem om, draai hem om" en "houd zijn voet vast". Daarnaast wordt er Frans en Arabisch gesproken.

In het filmpje is te zien hoe een hele groep jongeren naast een naakte man staat en "Allah Akbar" en "Takfir" schreeuwt. Ondertussen snijdt een van hen met een mes de keel van de man over.

Het is onmogelijk te achterhalen of de beelden en het geluid authentiek zijn. Ook is niet precies duidelijk wanneer en waar het filmpje is gemaakt. Volgens de begeleidende tekst is het slachtoffer een sjiitische oude man.

Joëlle Milquet start onderzoek

Joëlle Milquet (CdH) start met een onderzoek naar het filmpje. Er loopt al een onderzoek naar Vlaamse Syriëgangers en Lieve Pellens, woordvoerder van het federaal parket, liet weten dat wordt gekeken of dit filmpje daarin moet worden opgenomen. Het is niet duidelijk of de Syriëstrijders uit deze video banden hebben met Sharia4Belgium.

Het filmpje is online gezet door Assad-aanhangers onder een pseudoniem in Nederland. Assad-aanhangers vragen geregeld aandacht voor gruweldaden van de Syrische opstandelingen. (AVE)

Tijdens de executie zegt een van de mannen "draai hem om, draai hem om" en "houd zijn voet vast". Daarnaast wordt er Frans en Arabisch gesproken. In het filmpje is te zien hoe een hele groep jongeren naast een naakte man staat en "Allah Akbar" en "Takfir" schreeuwt. Ondertussen snijdt een van hen met een mes de keel van de man over. Het is onmogelijk te achterhalen of de beelden en het geluid authentiek zijn. Ook is niet precies duidelijk wanneer en waar het filmpje is gemaakt. Volgens de begeleidende tekst is het slachtoffer een sjiitische oude man. Joëlle Milquet start onderzoek Joëlle Milquet (CdH) start met een onderzoek naar het filmpje. Er loopt al een onderzoek naar Vlaamse Syriëgangers en Lieve Pellens, woordvoerder van het federaal parket, liet weten dat wordt gekeken of dit filmpje daarin moet worden opgenomen. Het is niet duidelijk of de Syriëstrijders uit deze video banden hebben met Sharia4Belgium. Het filmpje is online gezet door Assad-aanhangers onder een pseudoniem in Nederland. Assad-aanhangers vragen geregeld aandacht voor gruweldaden van de Syrische opstandelingen. (AVE)