Het incident vond woensdagavond plaats op de lijn Mechelen-Zaventem, aldus Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant. "We hebben toen onmiddellijk contact opgenomen met de directie van de onderaannemer."

Het ontslag van de bestuurder is een beslissing van de exploitant zelf, maar "klantvriendelijkheid is voor De Lijn uiteraard heel belangrijk", aldus nog Renders.

De feiten zijn gefilmd door een andere passagier en kwamen op de sociale media terecht.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op

Op Facebook deelde De Lijn nog mee dat het gedrag van de chauffeur "onaanvaardbaar" is. "Heel wat chauffeurs doen hun job wel zoals het hoort, uitzonderingen als deze besmeuren helaas ook hun imago", klinkt het.

De vervoermaatschappij biedt de vrouw in kwestie, die zwanger is, nog haar excuses aan en wenst "haar een wolk van een baby". (Belga/TE)

Het incident vond woensdagavond plaats op de lijn Mechelen-Zaventem, aldus Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant. "We hebben toen onmiddellijk contact opgenomen met de directie van de onderaannemer." Het ontslag van de bestuurder is een beslissing van de exploitant zelf, maar "klantvriendelijkheid is voor De Lijn uiteraard heel belangrijk", aldus nog Renders. De feiten zijn gefilmd door een andere passagier en kwamen op de sociale media terecht.Op Facebook deelde De Lijn nog mee dat het gedrag van de chauffeur "onaanvaardbaar" is. "Heel wat chauffeurs doen hun job wel zoals het hoort, uitzonderingen als deze besmeuren helaas ook hun imago", klinkt het. De vervoermaatschappij biedt de vrouw in kwestie, die zwanger is, nog haar excuses aan en wenst "haar een wolk van een baby". (Belga/TE)