Ondanks de wegenwerken aan het viaduct van Vilvoorde ondervond het verkeer maandagochtend weinig tot geen hinder. Veel automobilisten kozen op de eerste dag van de werken voor alternatieve wegen of kozen voor een dagje thuiswerken waardoor de hinder op het viaduct beperkt bleef. Jammer genoeg konden die alternatieve wegen de grotere vekeersdrukte niet aan en liepen de wachttijden daar wel op.
Koffiedik kijken
Vermoedelijk zal pas de volgende dagen duidelijk worden hoe hinderlijk de werken aan het viaduct voor het verkeer zullen zijn. De zwarte dagen zijn sowieso eerder dinsdag en donderdag en niet zozeer maandag. En de kans zit er dik in dat vanaf morgen zij die voor een alternatieve route kozen, terug voor de vertrouwde Brusselse ring gaan. Want volgens de berichten reed het wel vlot.

Avondspits

Terwijl de ochtendspits relatief rustig verliep op de Brusselse ring, dreigt de avondspits toch wel voor langere wachttijden te zullen zorgen. Wie uit Antwerpen komt via de E19 moet tussen 14u en 21u immers omrijden via de binnenring om naar de buitenring te gaan. En dat lijkt toch wel voor wat hinder te zorgen. De omleiding, die ongeveer acht kilometer lang is, gaat in de omgekeerde richting en maakt uiteindelijk een keerbeweging via de Woluwelaan (R22).

Langere files dreigen ook omdat de buitenring slechts twee versmalde rijstroken telt en geen drie zoals de binnenring. (INM)

Ondanks de wegenwerken aan het viaduct van Vilvoorde ondervond het verkeer maandagochtend weinig tot geen hinder. Veel automobilisten kozen op de eerste dag van de werken voor alternatieve wegen of kozen voor een dagje thuiswerken waardoor de hinder op het viaduct beperkt bleef. Jammer genoeg konden die alternatieve wegen de grotere vekeersdrukte niet aan en liepen de wachttijden daar wel op. Koffiedik kijken Vermoedelijk zal pas de volgende dagen duidelijk worden hoe hinderlijk de werken aan het viaduct voor het verkeer zullen zijn. De zwarte dagen zijn sowieso eerder dinsdag en donderdag en niet zozeer maandag. En de kans zit er dik in dat vanaf morgen zij die voor een alternatieve route kozen, terug voor de vertrouwde Brusselse ring gaan. Want volgens de berichten reed het wel vlot.Avondspits Terwijl de ochtendspits relatief rustig verliep op de Brusselse ring, dreigt de avondspits toch wel voor langere wachttijden te zullen zorgen. Wie uit Antwerpen komt via de E19 moet tussen 14u en 21u immers omrijden via de binnenring om naar de buitenring te gaan. En dat lijkt toch wel voor wat hinder te zorgen. De omleiding, die ongeveer acht kilometer lang is, gaat in de omgekeerde richting en maakt uiteindelijk een keerbeweging via de Woluwelaan (R22). Langere files dreigen ook omdat de buitenring slechts twee versmalde rijstroken telt en geen drie zoals de binnenring. (INM)