Het nieuw passief gebouw voor de bibliotheek wordt opgetrokken in de Grote Prijzenlaan. De nieuwe bibliotheek wil naast een bewaarplaats voor boeken ook een ontmoetingsplek worden waar gebruikers met oude en nieuwe media in contact komen. Het passieve gebouw van duurzame materialen zal een zeer laag energieverbruik hebben. Alle plaatsen worden ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. "De verouderde infrastructuur was al een tijd niet meer leefbaar. Gezien de ernst van de situatie hebben we besloten om extra geld vrij te maken", aldus Bruno De Lille, VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur. Het bouwproject is een samenwerking tussen de VGC en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe die ook een inspanning van 1 miljoen euro levert. (KAV)

Het nieuw passief gebouw voor de bibliotheek wordt opgetrokken in de Grote Prijzenlaan. De nieuwe bibliotheek wil naast een bewaarplaats voor boeken ook een ontmoetingsplek worden waar gebruikers met oude en nieuwe media in contact komen. Het passieve gebouw van duurzame materialen zal een zeer laag energieverbruik hebben. Alle plaatsen worden ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. "De verouderde infrastructuur was al een tijd niet meer leefbaar. Gezien de ernst van de situatie hebben we besloten om extra geld vrij te maken", aldus Bruno De Lille, VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur. Het bouwproject is een samenwerking tussen de VGC en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe die ook een inspanning van 1 miljoen euro levert. (KAV)