CD&V stevent af op vervroegde voorzittersverkiezingen waarbij huidig interimvoorzitter Wouter Beke definitief voorzitter wordt.

Sinds het ontslag van voorzitster Marianne Thyssen na de
verkiezingsnederlaag op 13 juni is Beke voorzitter ad interim van CD&V. De partij besliste toen om pas een definitieve voorzitter te kiezen op het moment dat er een nieuwe regering was.

Maar omdat de regeringsvorming blijft aanslepen, gingen er stemmen op om sneller een volwaardige voorzitter te kiezen. Daarbij wordt uitdrukkelijk in de richting van Beke gekeken.

Zondag benadrukten zowel ontslagnemend premier Yves Leterme als Vlaams minister-president Kris Peeters dat ze voorzittersverkiezingen willen. Ze loofden daarbij het werk van Beke.

Maandag bleek dat het directiecomité van CD&V een voorstel heeft uitgewerkt voor vervroegde voorzittersverkiezingen. Dinsdagavond wordt het voorgelegd aan de algemene vergadering van de partij, die dan naar verluidt een beslissing zal nemen.

CD&V stevent af op vervroegde voorzittersverkiezingen waarbij huidig interimvoorzitter Wouter Beke definitief voorzitter wordt.Sinds het ontslag van voorzitster Marianne Thyssen na de verkiezingsnederlaag op 13 juni is Beke voorzitter ad interim van CD&V. De partij besliste toen om pas een definitieve voorzitter te kiezen op het moment dat er een nieuwe regering was.Maar omdat de regeringsvorming blijft aanslepen, gingen er stemmen op om sneller een volwaardige voorzitter te kiezen. Daarbij wordt uitdrukkelijk in de richting van Beke gekeken.Zondag benadrukten zowel ontslagnemend premier Yves Leterme als Vlaams minister-president Kris Peeters dat ze voorzittersverkiezingen willen. Ze loofden daarbij het werk van Beke. Maandag bleek dat het directiecomité van CD&V een voorstel heeft uitgewerkt voor vervroegde voorzittersverkiezingen. Dinsdagavond wordt het voorgelegd aan de algemene vergadering van de partij, die dan naar verluidt een beslissing zal nemen.