Dat schrijft De Tijd.

Of een student sociale bijdragen moet betalen, blijft voorlopig dus afhankelijk van het aantal betaalde arbeidsdagen, en niet van het aantal gepresteerde uren.

De federale regering kondigde vorig jaar aan dat ze de voorwaarden voor studentenarbeid zou versoepelen: studenten die per jaar niet meer dan 400 uur werken, zouden op hun loon geen sociale bijdragen moeten betalen.

Geen idee wanneer

Nu moet een student geen sociale bijdragen betalen als zij of hij per jaar niet meer dan 50 arbeidsdagen werkt. Een arbeidsdag is echter elke dag waarvoor een student loon ontvangt, ook als de student op een dag maar twee uur werkt.

Maar de aangekondigde regeling is een maand voor het begin van de zomervakantie nog steeds niet doorgevoerd. De woordvoerder van minister van Sociale Zaken Maggie De Block kan ook niet zeggen wanneer de nieuwe regeling er komt.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Of een student sociale bijdragen moet betalen, blijft voorlopig dus afhankelijk van het aantal betaalde arbeidsdagen, en niet van het aantal gepresteerde uren.De federale regering kondigde vorig jaar aan dat ze de voorwaarden voor studentenarbeid zou versoepelen: studenten die per jaar niet meer dan 400 uur werken, zouden op hun loon geen sociale bijdragen moeten betalen. Nu moet een student geen sociale bijdragen betalen als zij of hij per jaar niet meer dan 50 arbeidsdagen werkt. Een arbeidsdag is echter elke dag waarvoor een student loon ontvangt, ook als de student op een dag maar twee uur werkt. Maar de aangekondigde regeling is een maand voor het begin van de zomervakantie nog steeds niet doorgevoerd. De woordvoerder van minister van Sociale Zaken Maggie De Block kan ook niet zeggen wanneer de nieuwe regeling er komt.(Belga/RR)