Professor Alain Verschoren is verkozen tot nieuwe rector van de Universiteit Antwerpen (UA). Verschoren haalde het in een spannende derde stemronde van zijn tegenkandidaat, professor Dirk Van Dyck.

Verschoren haalde het met 51,05 pct van de stemmen. Van Dyck kreeg 48,12 procent van de kiezers achter zijn naam, 0,84 procent stemde blanco. Er werden 478 stemmen uitgebracht.

De derde stemronde was nodig omdat de twee topkandidaten in de vorige kiescampagne exact evenveel stemmen behaalden, een unicum.

Verschoren (53) is doctor in de wiskunde en tevens voorzitter van de raad van bestuur van de UA. Hij was eerder al rector van het RUCA. Verschoren volgt Francis Van Loon op aan het hoofd van de Antwerpse universiteit.

Professor Alain Verschoren is verkozen tot nieuwe rector van de Universiteit Antwerpen (UA). Verschoren haalde het in een spannende derde stemronde van zijn tegenkandidaat, professor Dirk Van Dyck.Verschoren haalde het met 51,05 pct van de stemmen. Van Dyck kreeg 48,12 procent van de kiezers achter zijn naam, 0,84 procent stemde blanco. Er werden 478 stemmen uitgebracht.De derde stemronde was nodig omdat de twee topkandidaten in de vorige kiescampagne exact evenveel stemmen behaalden, een unicum.Verschoren (53) is doctor in de wiskunde en tevens voorzitter van de raad van bestuur van de UA. Hij was eerder al rector van het RUCA. Verschoren volgt Francis Van Loon op aan het hoofd van de Antwerpse universiteit.