Het Gentse hof van assisen heeft Kurt Dobbelaere vrijdagavond veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Het openbaar ministerie had die straf gevorderd nadat de verpleger schuldig was verklaard aan viervoudige moord en aan een moordpoging.

De 45-jarige Dobbelaere diende vier bejaarden in de loop van 2007 een dodelijke hoeveelheid insuline toe in het Gentse rusthuis Privilege.

Een vijfde bejaarde overleefde de aanslag, maar raakte in coma. De man heeft de feiten toegegeven.

De jury van het Gentse hof van assisen verklaarde hem vrijdag schuldig aan de feiten.

Volgens haar heeft de verpleger zijn slachtoffers bewust een inspuiting met insuline gegeven .

Hij kende volgens de jury het dodelijk effect daarvan bij niet-diabetici. Dobbelaere volgde immers een bijkomende opleiding als diabetesverpleegkundige.

Het Gentse hof van assisen heeft Kurt Dobbelaere vrijdagavond veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het openbaar ministerie had die straf gevorderd nadat de verpleger schuldig was verklaard aan viervoudige moord en aan een moordpoging.De 45-jarige Dobbelaere diende vier bejaarden in de loop van 2007 een dodelijke hoeveelheid insuline toe in het Gentse rusthuis Privilege. Een vijfde bejaarde overleefde de aanslag, maar raakte in coma. De man heeft de feiten toegegeven. De jury van het Gentse hof van assisen verklaarde hem vrijdag schuldig aan de feiten. Volgens haar heeft de verpleger zijn slachtoffers bewust een inspuiting met insuline gegeven .Hij kende volgens de jury het dodelijk effect daarvan bij niet-diabetici. Dobbelaere volgde immers een bijkomende opleiding als diabetesverpleegkundige.