Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen enkele reden om de veroordeling van Fouad Belkacem wegens stalking te verbreken. Dat heeft het parket-generaal gezegd in zijn vordering. De vroegere woordvoerder van Sharia4Belgium was in juni door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot achttien maanden cel en 550 euro boete voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims in verschillende YouTube-filmpjes en voor belaging van Frank Vanhecke (Ex-Vlaams Belang).

Fouad Belkacem had de voorbije jaren verschillende filmpjes op YouTube geplaatst waarin hij de moslims superieur noemde en hen opriep om te domineren en om de niet-moslims te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal en liet zich begeleiden door geweerschoten en afbeeldingen van wapens. De dag na het overlijden van Marie-Rose Morel (ex-Vlaams Belang) werd een filmpje gepost waarin Belkacem haar allerlei brutale verwensingen naar het hoofd slingerde. Hij wilde daarmee volgens het hof van beroep haar gelijkgezinden treffen en de nabestaanden storen bij het verwerken van hun verdriet.

Volgens de verdediging van Belkacem kon dat ene filmpje geen belaging uitmaken omdat het om een eenmalig feit ging, maar het parket-generaal bij Cassatie is het daar niet mee eens. "Ook een eenmalige gedraging die lange tijd aanhoudt, kan stalking zijn", sprak de advocaat-generaal.

Het parket-generaal meende ook dat er geen sprake was van een drukpersmisdrijf, zoals de verdediging aanvoerde, en dat belaging ook kon door informatie te verspreiden over personen uit de omgeving van het slachtoffer van de belaging. (Belga/SD)

Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen enkele reden om de veroordeling van Fouad Belkacem wegens stalking te verbreken. Dat heeft het parket-generaal gezegd in zijn vordering. De vroegere woordvoerder van Sharia4Belgium was in juni door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot achttien maanden cel en 550 euro boete voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims in verschillende YouTube-filmpjes en voor belaging van Frank Vanhecke (Ex-Vlaams Belang). Fouad Belkacem had de voorbije jaren verschillende filmpjes op YouTube geplaatst waarin hij de moslims superieur noemde en hen opriep om te domineren en om de niet-moslims te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal en liet zich begeleiden door geweerschoten en afbeeldingen van wapens. De dag na het overlijden van Marie-Rose Morel (ex-Vlaams Belang) werd een filmpje gepost waarin Belkacem haar allerlei brutale verwensingen naar het hoofd slingerde. Hij wilde daarmee volgens het hof van beroep haar gelijkgezinden treffen en de nabestaanden storen bij het verwerken van hun verdriet.Volgens de verdediging van Belkacem kon dat ene filmpje geen belaging uitmaken omdat het om een eenmalig feit ging, maar het parket-generaal bij Cassatie is het daar niet mee eens. "Ook een eenmalige gedraging die lange tijd aanhoudt, kan stalking zijn", sprak de advocaat-generaal. Het parket-generaal meende ook dat er geen sprake was van een drukpersmisdrijf, zoals de verdediging aanvoerde, en dat belaging ook kon door informatie te verspreiden over personen uit de omgeving van het slachtoffer van de belaging. (Belga/SD)