De krant La Dernière Heure meldt de arrestatie en het bericht wordt bevestigd door het Brussels parket.

Volgens de krant zit Stéphanie Djato momenteel in hechtenis nadat ze eerder deze maand werd opgepakt op de luchthaven van Zaventem, toen ze terugkeerde uit Turkije. Ze is maandag voor de correctionele rechtbank van Brussel verschenen. De rechter heeft bevestigd dat haar verzet tegen haar veroordeling van 22 december 2015 voor geweld bij de politiecontrole tot 18 maanden cel goed werd geregistreerd. De 27-jarige vrouw zal in de loop van april opnieuw berecht worden in Brussel.

Stéphanie Djato werd op 31 mei 2012 gecontroleerd aan een bushalte in Jette omdat ze een nikab droeg. Toen ze weigerde haar complete gezichtsbedekking te verwijderen, werd ze meegenomen naar het commissariaat. Onderweg gaf ze één van de agenten, een vrouw, een kopstoot en ook op het commissariaat gedroeg ze zich agressief. Het kwam daar tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als twee vrouwelijke agenten gewond raakten.

Sharia4Belgium

Uiteindelijk werd Djato naar het ziekenhuis gebracht en vrijgelaten. Nog dezelfde avond kwam het tot onlusten aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat in Sint-Jans-Molenbeek nadat Sharia4Belgium, waarbij Djato aanleunde, opgeroepen had tot protestacties. Ook de dagen nadien was het onrustig in de Brusselse gemeente, tot een Parijse moslimextremist in het metrostation Beekkant twee agenten neerstak omwille van de nikab-affaire.

De correctionele rechtbank beschouwde Djato als de enige verantwoordelijke voor het incident en legde haar een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 900 euro op. De vrouw moest vier agenten die bij het incident betrokken waren ook een schadevergoeding van elk 2.500 euro betalen. De agente die de kopstoot incasseerde, kreeg een schadevergoeding van 7.200 euro toegekend en de politiezone Brussel West 607 euro schadevergoeding.

Stephanie Djato liet verstek gaan voor haar proces.

(Belga/RR)

De krant La Dernière Heure meldt de arrestatie en het bericht wordt bevestigd door het Brussels parket.Volgens de krant zit Stéphanie Djato momenteel in hechtenis nadat ze eerder deze maand werd opgepakt op de luchthaven van Zaventem, toen ze terugkeerde uit Turkije. Ze is maandag voor de correctionele rechtbank van Brussel verschenen. De rechter heeft bevestigd dat haar verzet tegen haar veroordeling van 22 december 2015 voor geweld bij de politiecontrole tot 18 maanden cel goed werd geregistreerd. De 27-jarige vrouw zal in de loop van april opnieuw berecht worden in Brussel. Stéphanie Djato werd op 31 mei 2012 gecontroleerd aan een bushalte in Jette omdat ze een nikab droeg. Toen ze weigerde haar complete gezichtsbedekking te verwijderen, werd ze meegenomen naar het commissariaat. Onderweg gaf ze één van de agenten, een vrouw, een kopstoot en ook op het commissariaat gedroeg ze zich agressief. Het kwam daar tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als twee vrouwelijke agenten gewond raakten. Uiteindelijk werd Djato naar het ziekenhuis gebracht en vrijgelaten. Nog dezelfde avond kwam het tot onlusten aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat in Sint-Jans-Molenbeek nadat Sharia4Belgium, waarbij Djato aanleunde, opgeroepen had tot protestacties. Ook de dagen nadien was het onrustig in de Brusselse gemeente, tot een Parijse moslimextremist in het metrostation Beekkant twee agenten neerstak omwille van de nikab-affaire. De correctionele rechtbank beschouwde Djato als de enige verantwoordelijke voor het incident en legde haar een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 900 euro op. De vrouw moest vier agenten die bij het incident betrokken waren ook een schadevergoeding van elk 2.500 euro betalen. De agente die de kopstoot incasseerde, kreeg een schadevergoeding van 7.200 euro toegekend en de politiezone Brussel West 607 euro schadevergoeding. Stephanie Djato liet verstek gaan voor haar proces. (Belga/RR)