Het Brusselse parket bevestigt dat er vrijdag een verdachte gearresteerd werd. "Het gaat om een minderjarige, die voorgeleid werd bij de jeugdrechter", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Over de beslissing van de jeugdrechter wordt niet gecommuniceerd."

De Peterboswijk kwam de voorbije weken en dagen meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo opende het Brusselse parket sinds eind december al een tiental opsporingsonderzoeken voor poging doodslag op agenten naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden.

In die onderzoeken werd al één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar later vrijgelaten door de raadkamer.

Vorige zondagavond werden drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. De controleurs kregen daarbij klappen en hun tablet werd gestolen. Maandag werd ook een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden.

De voorbije weken hield de politie Brussel Zuid ook al verschillende controleacties. Bij een dergelijke actie afgelopen donderdag werden 60 personen, 50 wagens en verschillende appartementsgebouwen aan een grondige controle onderworpen.

Vier personen werden opgepakt, drie van hen administratief, één gerechtelijk. Die arrestaties hadden weliswaar niets te maken met de voormelde incidenten. Daarnaast stelde de politie nog 3 processen-verbaal op voor GAS-boetes en werden 5 voertuigen getakeld.

Het Brusselse parket bevestigt dat er vrijdag een verdachte gearresteerd werd. "Het gaat om een minderjarige, die voorgeleid werd bij de jeugdrechter", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Over de beslissing van de jeugdrechter wordt niet gecommuniceerd."De Peterboswijk kwam de voorbije weken en dagen meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo opende het Brusselse parket sinds eind december al een tiental opsporingsonderzoeken voor poging doodslag op agenten naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden. In die onderzoeken werd al één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar later vrijgelaten door de raadkamer. Vorige zondagavond werden drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. De controleurs kregen daarbij klappen en hun tablet werd gestolen. Maandag werd ook een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden. De voorbije weken hield de politie Brussel Zuid ook al verschillende controleacties. Bij een dergelijke actie afgelopen donderdag werden 60 personen, 50 wagens en verschillende appartementsgebouwen aan een grondige controle onderworpen. Vier personen werden opgepakt, drie van hen administratief, één gerechtelijk. Die arrestaties hadden weliswaar niets te maken met de voormelde incidenten. Daarnaast stelde de politie nog 3 processen-verbaal op voor GAS-boetes en werden 5 voertuigen getakeld.