Redders in een deelgemeente van het Franse Duinkerke vonden vrijdagochtend een verkleumde en gedesoriënteerde vrouw die aan de persoonsbeschrijving van de vermiste vrouw voldoet op het strand.

De vrouw werd voor het laatst opgemerkt door een getuige die de blonde, 1m60 grote vrouw donderdagavond rond 20 uur zag wandelen op het strand in Nieuwpoort.

De 57-jarige vrouw was met haar leefgroep uit een instelling in de buurt van Bergen op daguitstap naar de kust in Koksijde.
Donderdagmiddag rond 15.30 uur hadden de begeleiders de vrouw voor het laatst gezien, maar ze wachten drie uur lang vooraleer ze de hulpdiensten hadden verwittigd. Die rukten meteen massaal uit.

Anderhalf uur later waren de zee en de kust tussen het Franse Bray-Dunes en Nieuwpoort al grondig uitgekamd door de brandweer, de kustredders en Seaking-helikopter van de luchtmacht. "Toen kwam de melding binnen dat de vrouw was opgemerkt in de duinen en werd de reddingsactie omgebogen naar een zoekactie.", vertelt Rudi Viane van de politiezone Westkust.

Redders in een deelgemeente van het Franse Duinkerke vonden vrijdagochtend een verkleumde en gedesoriënteerde vrouw die aan de persoonsbeschrijving van de vermiste vrouw voldoet op het strand. De vrouw werd voor het laatst opgemerkt door een getuige die de blonde, 1m60 grote vrouw donderdagavond rond 20 uur zag wandelen op het strand in Nieuwpoort. De 57-jarige vrouw was met haar leefgroep uit een instelling in de buurt van Bergen op daguitstap naar de kust in Koksijde. Donderdagmiddag rond 15.30 uur hadden de begeleiders de vrouw voor het laatst gezien, maar ze wachten drie uur lang vooraleer ze de hulpdiensten hadden verwittigd. Die rukten meteen massaal uit. Anderhalf uur later waren de zee en de kust tussen het Franse Bray-Dunes en Nieuwpoort al grondig uitgekamd door de brandweer, de kustredders en Seaking-helikopter van de luchtmacht. "Toen kwam de melding binnen dat de vrouw was opgemerkt in de duinen en werd de reddingsactie omgebogen naar een zoekactie.", vertelt Rudi Viane van de politiezone Westkust.