Een Rwandees die verdacht wordt van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid tijdens de genocide van 1994, is maandag gearresteerd in zijn flat in Laken. Hij werd gezocht door Interpol.

Dat melden verschillende media woensdag. Volgens De Morgen en La Dernière Heure gaat het om Mathias Bushishi, gewezen procureur in Butare. Hij stond op nummer 16 van een Rwandese lijst met 171 oorlogsmisdadigers.

Hij wordt gezocht door Interpol omdat hij ervan verdacht wordt deelgenomen te hebben aan een beperkte veiligheidsraad op 31 mei 1994, die de uitroeiing van de Tutsi's in zijn rechtsgebied moest voorbereiden.

De Morgen schrijft dat de man niet ondergedoken leefde, maar gewoon in het telefoonboek van Laken terug te vinden was. Hij woonde in een appartement in een sociale woonblok, maar zit nu in de gevangenis van Vorst. Het is niet duidelijk of hij bekend heeft. (Belga/KVDA)

Een Rwandees die verdacht wordt van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid tijdens de genocide van 1994, is maandag gearresteerd in zijn flat in Laken. Hij werd gezocht door Interpol. Dat melden verschillende media woensdag. Volgens De Morgen en La Dernière Heure gaat het om Mathias Bushishi, gewezen procureur in Butare. Hij stond op nummer 16 van een Rwandese lijst met 171 oorlogsmisdadigers. Hij wordt gezocht door Interpol omdat hij ervan verdacht wordt deelgenomen te hebben aan een beperkte veiligheidsraad op 31 mei 1994, die de uitroeiing van de Tutsi's in zijn rechtsgebied moest voorbereiden. De Morgen schrijft dat de man niet ondergedoken leefde, maar gewoon in het telefoonboek van Laken terug te vinden was. Hij woonde in een appartement in een sociale woonblok, maar zit nu in de gevangenis van Vorst. Het is niet duidelijk of hij bekend heeft. (Belga/KVDA)