Het parket van Leuven bevestigde maandag de berichten dat de 38-jarige Ronald Janssen na de dubbele moord in Halen ook de moord op Annick Van Uytsel in 2007 bekend heeft.

"Drie jaar geleden heb ik aan de ouders van Annick al gezegd dat hun dochter wellicht werd vermoord door een seriemoordenaar", zei Vermassen maandag na de bekendmaking aan de VRT-nieuwsredactie.

"Hij zou alleen betrapt worden als hij nieuwe feiten zou plegen en daarbij een fout zou maken. Dat is nu gebeurd".

"Als je ziet hoe koelbloedig hij heeft gereageerd na de moord op Annick, dan denk ik dat er minstens één voorganger is geweest", aldus Vermassen.

Klap
Vermassen zei ook dat de bekentenissen van Janssen over de moord op Annick een nieuwe klap zijn voor de ouders van het meisje."De bekentenissen waren deels een bevrijding voor hen, maar ook de angst voor de gruwel die Annick is aangedaan steekt bij hen de kop op", zei hij.

Ronald Janssen heeft volgens Vermassen het profiel van een charmante, sociale, vriendelijke, aimabele man. "Hij zou het type man zijn met wie je je dochter zou laten meegaan na een fuif", aldus de advocaat.

Het parket van Leuven bevestigde maandag de berichten dat de 38-jarige Ronald Janssen na de dubbele moord in Halen ook de moord op Annick Van Uytsel in 2007 bekend heeft."Drie jaar geleden heb ik aan de ouders van Annick al gezegd dat hun dochter wellicht werd vermoord door een seriemoordenaar", zei Vermassen maandag na de bekendmaking aan de VRT-nieuwsredactie."Hij zou alleen betrapt worden als hij nieuwe feiten zou plegen en daarbij een fout zou maken. Dat is nu gebeurd"."Als je ziet hoe koelbloedig hij heeft gereageerd na de moord op Annick, dan denk ik dat er minstens één voorganger is geweest", aldus Vermassen.KlapVermassen zei ook dat de bekentenissen van Janssen over de moord op Annick een nieuwe klap zijn voor de ouders van het meisje."De bekentenissen waren deels een bevrijding voor hen, maar ook de angst voor de gruwel die Annick is aangedaan steekt bij hen de kop op", zei hij. Ronald Janssen heeft volgens Vermassen het profiel van een charmante, sociale, vriendelijke, aimabele man. "Hij zou het type man zijn met wie je je dochter zou laten meegaan na een fuif", aldus de advocaat.