'Het probleem is de figuur van de burgemeester,' zei Kathleen Van Brempt in het Radio 1-programma Vandaag. 'Enerzijds is hij leider van de regering. Niet de regering-Michel zit nu in het zadel, wel de regering-De Wever. Zeker in Vlaanderen is hij een schaduwpremier. Anderzijds is hij burgemeester van Antwerpen. Die dubbelrol vormt een probleem.'

'In plaats van stoere uitspraken te doen, zou hij beter mensen verenigen. Als hij een echte burgervader is, kan hij dat. Een burgemeester polariseert niet, maar verenigt', aldus Van Brempt.

Opgehitst

© BELGA

Bart De Wever verwijt de vakbonden onverantwoord gedrag. Volgens De Wever worden zeker de havenarbeiders opgehitst tegen de centrumrechtse regering.

Hij maakt zich sterk dat het Antwerpse stadsbestuur beter voorbereid zal zijn voor de betoging van 24 november daar, dan dat de stad Brussel dat was bij de nationale betoging van vorige week. Dat zei hij aan VRT en VTM.

Vrees

Het Laatste Nieuws meldt dat de politie zich grote zorgen maakt over de betoging van 24 november. Gevreesd wordt dat de dokwerkers voor nog zwaardere rellen zullen zorgen dan in Brussel, schrijft de krant.

Secretaris Erik Quisthoudt van vakbond ACLVB reageerde op Radio 1: 'Bij vorige betogingen was er soms overleg met burgemeester, maar toen lagen de kaarten politiek anders. De taal die De Wever spreekt over havenarbeiders, dat het statuut arbeidsvernietigend is, dat polariseert.' (Belga/KVDA)

'Het probleem is de figuur van de burgemeester,' zei Kathleen Van Brempt in het Radio 1-programma Vandaag. 'Enerzijds is hij leider van de regering. Niet de regering-Michel zit nu in het zadel, wel de regering-De Wever. Zeker in Vlaanderen is hij een schaduwpremier. Anderzijds is hij burgemeester van Antwerpen. Die dubbelrol vormt een probleem.' 'In plaats van stoere uitspraken te doen, zou hij beter mensen verenigen. Als hij een echte burgervader is, kan hij dat. Een burgemeester polariseert niet, maar verenigt', aldus Van Brempt.Het Laatste Nieuws meldt dat de politie zich grote zorgen maakt over de betoging van 24 november. Gevreesd wordt dat de dokwerkers voor nog zwaardere rellen zullen zorgen dan in Brussel, schrijft de krant.Secretaris Erik Quisthoudt van vakbond ACLVB reageerde op Radio 1: 'Bij vorige betogingen was er soms overleg met burgemeester, maar toen lagen de kaarten politiek anders. De taal die De Wever spreekt over havenarbeiders, dat het statuut arbeidsvernietigend is, dat polariseert.' (Belga/KVDA)