Het enige plan B mochten de regeringsonderhandelingen niet lukken zijn verkiezingen. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een reactie op de Panorama-uitzending van zondagavond.

In de reportage lieten elf academici hun licht schijnen over de haalbaarheid van een 'Plan B' , een splitsing van het land. Achteraf was er een debat met de politieke partijen. De Wever nam daar niet aan deel en liet zich vervangen door Jan Jambon. Volgens De Wever zou deelnemen in deze fase van de onderhandelingen een slecht idee geweest zijn.

'Dat zou een negatief signaal geweest zijn ten aanzien van de Franstalige partijen en ook in de Franstalige media zou ik er hard over aangepakt worden', zo zei De Wever maandagochtend op Radio 1.

'Enkel een Plan A'

De Wever zei geen Plan B te hebben, enkel een Plan A. 'Ons programma ziet een onafhankelijk Vlaanderen als einddoel op lange termijn. Maar dat is voor ons een evolutie, dat moet stap voor stap gaan. Ik heb voor noch na de verkiezingen gesproken over het einde van België. Ons doel is nu een zesde staatshervorming als die stap substantieel is', aldus de N-VA-voorzitter.

Volgens De Wever wil niemand verkiezingen, maar hij denkt wel dat alle partijen er rekening mee houden. 'Verkiezingen zijn misschien het enige echte Plan B op dit moment. De andere speculaties over een Plan B zijn sfeerschepping of voer voor academici', aldus de N-VA-voorzitter.

Het enige plan B mochten de regeringsonderhandelingen niet lukken zijn verkiezingen. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een reactie op de Panorama-uitzending van zondagavond.In de reportage lieten elf academici hun licht schijnen over de haalbaarheid van een 'Plan B' , een splitsing van het land. Achteraf was er een debat met de politieke partijen. De Wever nam daar niet aan deel en liet zich vervangen door Jan Jambon. Volgens De Wever zou deelnemen in deze fase van de onderhandelingen een slecht idee geweest zijn. 'Dat zou een negatief signaal geweest zijn ten aanzien van de Franstalige partijen en ook in de Franstalige media zou ik er hard over aangepakt worden', zo zei De Wever maandagochtend op Radio 1.'Enkel een Plan A'De Wever zei geen Plan B te hebben, enkel een Plan A. 'Ons programma ziet een onafhankelijk Vlaanderen als einddoel op lange termijn. Maar dat is voor ons een evolutie, dat moet stap voor stap gaan. Ik heb voor noch na de verkiezingen gesproken over het einde van België. Ons doel is nu een zesde staatshervorming als die stap substantieel is', aldus de N-VA-voorzitter. Volgens De Wever wil niemand verkiezingen, maar hij denkt wel dat alle partijen er rekening mee houden. 'Verkiezingen zijn misschien het enige echte Plan B op dit moment. De andere speculaties over een Plan B zijn sfeerschepping of voer voor academici', aldus de N-VA-voorzitter.