Het Minderhedenforum ziet op alle lijsten in de 13 Vlaamse centrumsteden in totaal 9,46 procent kandidaten met een migratieachtergrond, tegen 7,18 procent in 2006. "De trend die onze analyse weergeeft, vinden we terug bij alle partijen en in alle centrumsteden", zegt directeur Naima Charkaoui.

PvdA heeft de meeste

Niet alleen de linkse partijen zoeken naar een diverse mix op hun kandidatenlijst, ook de centrumpartijen doen dat. Zowel CD&V als Open Vld schommelen rond de 9 pct.

Pvda blijft, zoals in 2006, de partij met de meeste kandidaten met diverse roots (16,5 pct). Groen (13.40 pct) steekt de sp.a (10.78 pct) voorbij.

Daarop volgen CD&V en Open Vld en N-VA (5,37 pct). Vlaams Belang vormt de hekkensluiter en blijft hangen op minder dan 2 pct.

Oost-Europees

Het Minderhedenforum telt voorts beduidend meer namen van Turkse en Oost-Europese origine op de kandidatenlijsten. Er worden 61 kandidaten met Turkse naam geteld, terwijl dat er in 2006 maar 37 waren.

De aanwezigheid van kandidaten met Oost-Europese achtergrond stijgt van 10 naar 31. Volgens Charkaoui is "meer diversiteit op de lijsten een voorwaarde om divers kieskeurig te kunnen stemmen op 14 oktober." (Belga/TV)

Het Minderhedenforum ziet op alle lijsten in de 13 Vlaamse centrumsteden in totaal 9,46 procent kandidaten met een migratieachtergrond, tegen 7,18 procent in 2006. "De trend die onze analyse weergeeft, vinden we terug bij alle partijen en in alle centrumsteden", zegt directeur Naima Charkaoui.PvdA heeft de meeste Niet alleen de linkse partijen zoeken naar een diverse mix op hun kandidatenlijst, ook de centrumpartijen doen dat. Zowel CD&V als Open Vld schommelen rond de 9 pct. Pvda blijft, zoals in 2006, de partij met de meeste kandidaten met diverse roots (16,5 pct). Groen (13.40 pct) steekt de sp.a (10.78 pct) voorbij. Daarop volgen CD&V en Open Vld en N-VA (5,37 pct). Vlaams Belang vormt de hekkensluiter en blijft hangen op minder dan 2 pct. Oost-Europees Het Minderhedenforum telt voorts beduidend meer namen van Turkse en Oost-Europese origine op de kandidatenlijsten. Er worden 61 kandidaten met Turkse naam geteld, terwijl dat er in 2006 maar 37 waren. De aanwezigheid van kandidaten met Oost-Europese achtergrond stijgt van 10 naar 31. Volgens Charkaoui is "meer diversiteit op de lijsten een voorwaarde om divers kieskeurig te kunnen stemmen op 14 oktober." (Belga/TV)