Bart De Wever zal voor de N-VA de Kamerlijst trekken of duwen. Als De Wever geen lijsttrekker wordt, dan wordt Jan Jambon het. Liesbeth Homans trekt de Vlaamse lijst. Zij gaat rechtstreeks in duel met minister-president Kris Peeters. Ze zal De Wever hoe dan ook niet vervangen als burgemeester, ook niet tijdelijk. Siegfried Bracke trekt hoogstwaarschijnlijk de Europese lijst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Bart De Wever tegen Elio Di Rupo

De N-VA zegt dat ze haar verkiezingsstrategie pas bekend maakt tijdens haar congres in januari. Toch is de partij nu al zo goed als rond met de belangrijkste beslissingen voor de lijstvorming voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 25 mei 2014. Bart De Wever zelf had de jongste weken al laten verstaan dat hij in het federale verzet gaat tegen Elio Di Rupo en diens regering.

Waarschijnlijk zal de N-VA-voorzitter de Kamerlijst zelf trekken, maar mocht hij ze enkel duwen, dan komt Jan Jambon aan het hoofd van de lijst. De tegenstanders daar zijn Annemie Turtelboom voor Open VLD, Servais Verherstraeten voor CD&V, Filip Dewinter voor Vlaams Belang, Meyrem Almaci voor Groen en wellicht Monica De Coninck voor SP.A.

Liesbeth Homans tegen Kris Peeters

Hoe dan ook ontloopt De Wever een rechtstreekse confrontatie met Kris Peeters. De minister-president trekt uiteraard de Vlaamse CD&V-lijst. Liesbeth Homans is volgens de N-VA-top de beste optie om stand te houden tegen de populaire Peeters. Hem bekamp je maar beter met een vrouw die een heel ander profiel heeft, zo luidt de redenering.

Het Laatste Nieuws stelt vast dat Homans zelf - tot nu toe altijd de sidekick van Bart De Wever - steeds populaireder wordt.' Ze heeft de ambitie om voor en na de verkiezingen een prominente rol op te eisen, ook bij de regeringsvorming. Dat Homans voluit gaat, maakt haar een prominente kandidaat voor een Vlaamse ministerpost.' (EE)

Bart De Wever zal voor de N-VA de Kamerlijst trekken of duwen. Als De Wever geen lijsttrekker wordt, dan wordt Jan Jambon het. Liesbeth Homans trekt de Vlaamse lijst. Zij gaat rechtstreeks in duel met minister-president Kris Peeters. Ze zal De Wever hoe dan ook niet vervangen als burgemeester, ook niet tijdelijk. Siegfried Bracke trekt hoogstwaarschijnlijk de Europese lijst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.De N-VA zegt dat ze haar verkiezingsstrategie pas bekend maakt tijdens haar congres in januari. Toch is de partij nu al zo goed als rond met de belangrijkste beslissingen voor de lijstvorming voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 25 mei 2014. Bart De Wever zelf had de jongste weken al laten verstaan dat hij in het federale verzet gaat tegen Elio Di Rupo en diens regering.Waarschijnlijk zal de N-VA-voorzitter de Kamerlijst zelf trekken, maar mocht hij ze enkel duwen, dan komt Jan Jambon aan het hoofd van de lijst. De tegenstanders daar zijn Annemie Turtelboom voor Open VLD, Servais Verherstraeten voor CD&V, Filip Dewinter voor Vlaams Belang, Meyrem Almaci voor Groen en wellicht Monica De Coninck voor SP.A.Hoe dan ook ontloopt De Wever een rechtstreekse confrontatie met Kris Peeters. De minister-president trekt uiteraard de Vlaamse CD&V-lijst. Liesbeth Homans is volgens de N-VA-top de beste optie om stand te houden tegen de populaire Peeters. Hem bekamp je maar beter met een vrouw die een heel ander profiel heeft, zo luidt de redenering. Het Laatste Nieuws stelt vast dat Homans zelf - tot nu toe altijd de sidekick van Bart De Wever - steeds populaireder wordt.' Ze heeft de ambitie om voor en na de verkiezingen een prominente rol op te eisen, ook bij de regeringsvorming. Dat Homans voluit gaat, maakt haar een prominente kandidaat voor een Vlaamse ministerpost.' (EE)