De Verkeersveilige Nacht is traditioneel de aanzet voor de BOB-campagne, die loopt tot en met 16 januari 2012. Tijdens de Verkeersveilige Nacht controleren politiediensten hoofdzakelijk op rijden onder invloed van alcohol en drugs,

In West-Vlaanderen zijn een kwart meer rijbewijzen ingetrokken in vergelijking met vorig jaar. In vergelijking met 2009 gaat het zelfs om een stijging van ruim vijftig procent bestuurders die hun rijbewijs moeten inleveren voor minimum vijftien dagen.

In de kustprovincie werden meer dan 230 politiemensen ingezet en werden 2.123 ademtesten afgenomen. 5,1 procent daarvan was positief. Dat is status quo in vergelijking met vorig jaar maar toch nog altijd gevoelig meer dan de 3,3 procent bestuurders die in 2009 tegen de lamp liepen.

Twintig automobilisten hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs door de parketmagistraat onmiddellijk werd ingetrokken voor een periode van vijftien dagen.

Positief in de kustprovincie was dat slechts 6,8 procent bestuurders zich tijdens de Verkeersveilige Nacht liet betrappen op overdreven snelheid. Vorig jaar was dat nog 17,2 procent. Drie snelheidsduivels moesten hun rijbewijs inleveren.

In Oost-Vlaanderen werden 25 mensen tegengehouden die onder invloed waren van alcohol. De politie liet tussen 20.30 en 5 uur 701 mensen blazen. Drie mensen moesten hun rijbewijs inleveren.

Ook in de provincie Luik hebben waren er afgelopen nacht controles. Daar zijn 227 personen gecontroleerd, waarvan twaalf positief. (Belga/TE)

De Verkeersveilige Nacht is traditioneel de aanzet voor de BOB-campagne, die loopt tot en met 16 januari 2012. Tijdens de Verkeersveilige Nacht controleren politiediensten hoofdzakelijk op rijden onder invloed van alcohol en drugs, In West-Vlaanderen zijn een kwart meer rijbewijzen ingetrokken in vergelijking met vorig jaar. In vergelijking met 2009 gaat het zelfs om een stijging van ruim vijftig procent bestuurders die hun rijbewijs moeten inleveren voor minimum vijftien dagen. In de kustprovincie werden meer dan 230 politiemensen ingezet en werden 2.123 ademtesten afgenomen. 5,1 procent daarvan was positief. Dat is status quo in vergelijking met vorig jaar maar toch nog altijd gevoelig meer dan de 3,3 procent bestuurders die in 2009 tegen de lamp liepen. Twintig automobilisten hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs door de parketmagistraat onmiddellijk werd ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Positief in de kustprovincie was dat slechts 6,8 procent bestuurders zich tijdens de Verkeersveilige Nacht liet betrappen op overdreven snelheid. Vorig jaar was dat nog 17,2 procent. Drie snelheidsduivels moesten hun rijbewijs inleveren. In Oost-Vlaanderen werden 25 mensen tegengehouden die onder invloed waren van alcohol. De politie liet tussen 20.30 en 5 uur 701 mensen blazen. Drie mensen moesten hun rijbewijs inleveren. Ook in de provincie Luik hebben waren er afgelopen nacht controles. Daar zijn 227 personen gecontroleerd, waarvan twaalf positief. (Belga/TE)