De voorbereidende werken hadden onmiddellijk files tot gevolg. Op de plaats waar de weg vanaf de NAVO en die vanuit de luchthaven van Zaventem samenkomen, wordt momenteel de pechstrook geherasfalteerd. Bedoeling is daar een tijdelijke, volwaardige rijstrook van te maken voor verkeer dat vanaf de luchthaven komt en de E19 op wil, om op die manier wat ademruimte te creëren voor de voorspelde verkeersellende op het viaduct van Vilvoorde.

"De hoop is dat die werken zeker tegen vrijdagavond klaar zijn", zegt Beeckman. Donderdagmiddag lag de wachttijd op de buitenring tussen de tien en vijftien minuten, in de avondspits minstens een halfuur.

Signalisatie
Overigens wordt het voor de automobilisten tijdens het weekend ook sakkeren, want dan wordt de signalisatie voor de eigenlijke werkzaamheden op het viaduct van Vilvoorde aangebracht. Zowel op de binnen- als de buitenring moeten bestuurders zaterdag en zondag rekening houden met vertragingen, aldus de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Maandagmorgen vroeg kunnen de eigenlijke werken aan het viaduct dan beginnen. (Belga/EE)

De voorbereidende werken hadden onmiddellijk files tot gevolg. Op de plaats waar de weg vanaf de NAVO en die vanuit de luchthaven van Zaventem samenkomen, wordt momenteel de pechstrook geherasfalteerd. Bedoeling is daar een tijdelijke, volwaardige rijstrook van te maken voor verkeer dat vanaf de luchthaven komt en de E19 op wil, om op die manier wat ademruimte te creëren voor de voorspelde verkeersellende op het viaduct van Vilvoorde. "De hoop is dat die werken zeker tegen vrijdagavond klaar zijn", zegt Beeckman. Donderdagmiddag lag de wachttijd op de buitenring tussen de tien en vijftien minuten, in de avondspits minstens een halfuur. Signalisatie Overigens wordt het voor de automobilisten tijdens het weekend ook sakkeren, want dan wordt de signalisatie voor de eigenlijke werkzaamheden op het viaduct van Vilvoorde aangebracht. Zowel op de binnen- als de buitenring moeten bestuurders zaterdag en zondag rekening houden met vertragingen, aldus de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Maandagmorgen vroeg kunnen de eigenlijke werken aan het viaduct dan beginnen. (Belga/EE)