Op de A201 richting het centrum van Brussel, ter hoogte van de NAVO, was er een tijdlang verkeershinder door traagrijdende taxi's. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB verwacht hinder op een reeks buslijnen en mogelijk ook op enkele tramlijnen.

Volgens een woordvoerster van de politiezone Brussel-Elsene hebben taxi's de aansluiting van de Ring naar de luchthaven geblokkeerd. Mensen moesten te voet richting luchthaven. Ze werden daarbij begeleid door de politie. Omstreeks 8.30 uur werd de blokkade opgeheven. Aan het Noordstation zijn intussen een heel pak taxi's aangekomen. Daar start om 10 uur de manifestatie tegen de alternatieve taxidienst Uber.

1.000 voertuigen verwacht

De taxisector verwacht dat een duizendtal voertuigen deelneemt. De bestuurders rijden via de kleine ring tot aan het kruispunt van de Belliardstraat. Dan gaat het tot aan het Schuman-rondpunt voor de Europese instellingen. De tunnels van de kleine ring richting Zuidstation en de Reyerstunnel naar het centrum zullen vanaf 9.30 uur gesloten zijn. Afhankelijk van hoe de situatie evolueert, kunnen andere tunnels gesloten worden. Intussen is de eerder gemelde hinder aan het NAVO-bebouw op de A201 voorbij, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zijn momenteel buslijnen 47 en 57 aan het Noordstation onderbroken. Als de manifestatie het geplande parcours volgt, verwacht de maatschappij een impact om meer dan 10 buslijnen. "Wordt er afgeweken van de geplande route, dan kan dat oplopen tot 20 buslijnen en ook de tramlijnen op de koninklijke as (via de Koningsstraat, red.)", legt woordvoerster An Van Hamme uit. Reizigers krijgen het advies om in de mate van het mogelijke de (pre)metro te gebruiken. De maatschappij verspreidt ook updates via haar Twitter-account (@STIBMIVB). (Belga/NSK)

Op de A201 richting het centrum van Brussel, ter hoogte van de NAVO, was er een tijdlang verkeershinder door traagrijdende taxi's. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB verwacht hinder op een reeks buslijnen en mogelijk ook op enkele tramlijnen. Volgens een woordvoerster van de politiezone Brussel-Elsene hebben taxi's de aansluiting van de Ring naar de luchthaven geblokkeerd. Mensen moesten te voet richting luchthaven. Ze werden daarbij begeleid door de politie. Omstreeks 8.30 uur werd de blokkade opgeheven. Aan het Noordstation zijn intussen een heel pak taxi's aangekomen. Daar start om 10 uur de manifestatie tegen de alternatieve taxidienst Uber.1.000 voertuigen verwachtDe taxisector verwacht dat een duizendtal voertuigen deelneemt. De bestuurders rijden via de kleine ring tot aan het kruispunt van de Belliardstraat. Dan gaat het tot aan het Schuman-rondpunt voor de Europese instellingen. De tunnels van de kleine ring richting Zuidstation en de Reyerstunnel naar het centrum zullen vanaf 9.30 uur gesloten zijn. Afhankelijk van hoe de situatie evolueert, kunnen andere tunnels gesloten worden. Intussen is de eerder gemelde hinder aan het NAVO-bebouw op de A201 voorbij, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zijn momenteel buslijnen 47 en 57 aan het Noordstation onderbroken. Als de manifestatie het geplande parcours volgt, verwacht de maatschappij een impact om meer dan 10 buslijnen. "Wordt er afgeweken van de geplande route, dan kan dat oplopen tot 20 buslijnen en ook de tramlijnen op de koninklijke as (via de Koningsstraat, red.)", legt woordvoerster An Van Hamme uit. Reizigers krijgen het advies om in de mate van het mogelijke de (pre)metro te gebruiken. De maatschappij verspreidt ook updates via haar Twitter-account (@STIBMIVB). (Belga/NSK)