Maandenlang is er gewaarschuwd voor monsterfiles en gigantische verkeershinder op het viaduct van Vilvoorde. De waarschuwingen hebben blijkbaar effect gehad. Op de toegangswegen vanuit Leuven en Gent naar de Ring rond Brussel is er minder verkeer dan anders. Veel automobilisten nemen een dag vrijaf of werken thuis.

Op het viaduct zelf kon vanochtend 70 kilometer per uur gereden worden, dat is de wettelijk toegestane snelheid tijdens de werken. Net voor het viaduct zijn er beperkte files. Volgens Hajo Beekman van het Vlaams Verkeerscentrum zijn er wachttijden van een kwartier.

De werken aan het viaduct van Vilvoorde duren tot 7 september. Tijdens de werken moet het verkeer over minder en versmalde rijstroken. Van 14 tot 21 uur moet het verkeer komende uit Antwerpen omrijden via de binnenring om de buitenring te bereiken. (EE)

Maandenlang is er gewaarschuwd voor monsterfiles en gigantische verkeershinder op het viaduct van Vilvoorde. De waarschuwingen hebben blijkbaar effect gehad. Op de toegangswegen vanuit Leuven en Gent naar de Ring rond Brussel is er minder verkeer dan anders. Veel automobilisten nemen een dag vrijaf of werken thuis. Op het viaduct zelf kon vanochtend 70 kilometer per uur gereden worden, dat is de wettelijk toegestane snelheid tijdens de werken. Net voor het viaduct zijn er beperkte files. Volgens Hajo Beekman van het Vlaams Verkeerscentrum zijn er wachttijden van een kwartier. De werken aan het viaduct van Vilvoorde duren tot 7 september. Tijdens de werken moet het verkeer over minder en versmalde rijstroken. Van 14 tot 21 uur moet het verkeer komende uit Antwerpen omrijden via de binnenring om de buitenring te bereiken. (EE)