De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen schrijven vandaag op basis van "verschillende bronnen" dat de minister van Financiën verhuist met het oog op de lokale verkiezingen van 2018.

"Johan Van Overtveldt zou zelf nog twijfelen over zijn rol en hij is nog niet zeker of hij lijsttrekker wil worden. Maar Bart De Wever wil hem absoluut in Mechelen", noteren de kranten bij enkele partijleden van N-VA. De opties liggen dus nog open: lijsttrekker of bijvoorbeeld lijstduwer.

De woordvoerder van minister van Financiën Johan Van Overtveldt noemt de berichten over de verhuis van de minister naar Mechelen zeer voorbarig. "Er wordt over gesproken, maar concrete beslissingen of verhuisplannen zijn er niet", luidt het.

Gastspreker

Aanstaande zaterdag is Van Overtveldt gastspreker tijdens de kerstreceptie van de Mechelse afdeling. Volgens sommigen zal hij daar zijn plannen bekendmaken.

Met de verhuis van Van Overtveldt naar Mechelen zou in Kapellen de weg vrijkomen voor Valerie Van Peel (37), plaatselijk OCMW-voorzitter en N-VA-Kamerlid.

(Belga/RR)

De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen schrijven vandaag op basis van "verschillende bronnen" dat de minister van Financiën verhuist met het oog op de lokale verkiezingen van 2018."Johan Van Overtveldt zou zelf nog twijfelen over zijn rol en hij is nog niet zeker of hij lijsttrekker wil worden. Maar Bart De Wever wil hem absoluut in Mechelen", noteren de kranten bij enkele partijleden van N-VA. De opties liggen dus nog open: lijsttrekker of bijvoorbeeld lijstduwer.De woordvoerder van minister van Financiën Johan Van Overtveldt noemt de berichten over de verhuis van de minister naar Mechelen zeer voorbarig. "Er wordt over gesproken, maar concrete beslissingen of verhuisplannen zijn er niet", luidt het. Aanstaande zaterdag is Van Overtveldt gastspreker tijdens de kerstreceptie van de Mechelse afdeling. Volgens sommigen zal hij daar zijn plannen bekendmaken. Met de verhuis van Van Overtveldt naar Mechelen zou in Kapellen de weg vrijkomen voor Valerie Van Peel (37), plaatselijk OCMW-voorzitter en N-VA-Kamerlid.(Belga/RR)