Dat melden de kranten van Mediahuis.

Niemand mag een rugzak of tas mee naar binnen nemen, zo staat op de website van de Voetbalbond. Zo wil men uitsluiten dat iemand een bom of ander wapen mee naar binnen smokkelt. Supporters zullen ook extra gefouilleerd worden. De politie zal bovendien talrijk aanwezig zijn in en om het stadion.

"Alles wat Israël aanbelangt, krijgt extra bescherming in dit land. Voor moslims is Israël een potentieel doelwit. In België uit zich dat in een verhoogd dreigingsniveau 3 door het Ocad, het orgaan dat de terreurdreiging beoordeelt", zo zegt een gerechtelijke bron in de kranten. "Dat is gezien de terugkomst van geradicaliseerde moslimstrijders naar ons land niet meer dan gerechtvaardigd."

Parallelle markt

Door de verstrengde maatregelen zouden ook al 2.000 aanvragen voor tickets geannuleerd zijn. Elk ticket staat op naam en iedereen die er één bestelt moet een rijksregisternummer ingeven. Wie dat niet deed, kreeg geen ticket. "De geannuleerde tickets zullen op de dag van de match opnieuw te koop worden aangeboden, maar alleen aan mensen die vroeger al eens een Duivelsmatch hebben bijgewoond", zegt ­Michael Vandersteen van de supporterskoepel 1895.

Volgens Vandersteen heeft het er ook mee te maken dat bij de vorige thuismatch van de Rode Duivels nogal wat tickets via de parallelle markt in Bosnische handen gevallen waren, waardoor er Bosnische supporters tussen de Belgen zaten. Met Israël wil men dat risico niet lopen.

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis.Niemand mag een rugzak of tas mee naar binnen nemen, zo staat op de website van de Voetbalbond. Zo wil men uitsluiten dat iemand een bom of ander wapen mee naar binnen smokkelt. Supporters zullen ook extra gefouilleerd worden. De politie zal bovendien talrijk aanwezig zijn in en om het stadion. "Alles wat Israël aanbelangt, krijgt extra bescherming in dit land. Voor moslims is Israël een potentieel doelwit. In België uit zich dat in een verhoogd dreigingsniveau 3 door het Ocad, het orgaan dat de terreurdreiging beoordeelt", zo zegt een gerechtelijke bron in de kranten. "Dat is gezien de terugkomst van geradicaliseerde moslimstrijders naar ons land niet meer dan gerechtvaardigd." Door de verstrengde maatregelen zouden ook al 2.000 aanvragen voor tickets geannuleerd zijn. Elk ticket staat op naam en iedereen die er één bestelt moet een rijksregisternummer ingeven. Wie dat niet deed, kreeg geen ticket. "De geannuleerde tickets zullen op de dag van de match opnieuw te koop worden aangeboden, maar alleen aan mensen die vroeger al eens een Duivelsmatch hebben bijgewoond", zegt ­Michael Vandersteen van de supporterskoepel 1895. Volgens Vandersteen heeft het er ook mee te maken dat bij de vorige thuismatch van de Rode Duivels nogal wat tickets via de parallelle markt in Bosnische handen gevallen waren, waardoor er Bosnische supporters tussen de Belgen zaten. Met Israël wil men dat risico niet lopen.(Belga/RR)