Het laatste woord over de striemende kritiek van CD&V-senator Rik Torfs op zijn eigen partij is nog niet gezegd. "Er zal intern wellicht nog een hartig woordje over gesproken worden", zei CD&V-kopstuk Servais Verherstraeten in De Zevende Dag bij de VRT.

Verherstraeten is het naar eigen zeggen volstrekt oneens met de uithaal. Toch ziet hij nog een plaats voor de professor Kerkelijk Recht binnen de partij.

Verherstraeten absoluut oneens met Torfs

Torfs was in zijn kritiek niet mals voor de CD&V. De partij mist volgens hem zelfvertrouwen en een ideologisch profiel. Tegelijk veroordeelt Torfs de "pragmatische aanpak" van Vlaams minister-president
Kris Peeters en hekelt hij de keuze om in Antwerpen voor de stadslijst van SP.A-burgemeester Patrick Janssens te kiezen. Daarover zei hij zich af te vragen of "prostitutie met meer klasse" niet mogelijk is.

Verherstraeten is het absoluut niet eens met die kritiek. "We hebben belangrijke keuzes gemaakt het voorbije jaar. We zijn goed voor de sterken en sterk voor de zwakken", beklemtoonde hij. "Dat is de basis van de christendemocratie."

Verherstraten: 'Over de partij spreken doe je in de partij'

De werkwijze van Torfs vindt de staatssecretaris "niet helemaal correct". "Iedereen heeft recht om kritiek te geven en zijn mening te vertolken", klonk het. Maar "als je over de partij spreekt, dan doe je dat in de partij."

Beke nodigt Torfs uit voor gesprek

Torfs zal het alvast mogen gaan uitleggen bij voorzitter Wouter Beke. "Wouter heeft hem tot een gesprek uitgenodigd", aldus Verherstraeten, die zelf "on speaking turns" blijft met de professor.

Tot een - al dan niet gedwongen - vertrek uit de partij moet het voor hem niet komen. "Als hij de christendemocratische waarden samen met ons wil uitdragen naar de kiezer, dan denk ik dat wij nog succes kunnen boeken", besloot hij. (Belga/SD)

Het laatste woord over de striemende kritiek van CD&V-senator Rik Torfs op zijn eigen partij is nog niet gezegd. "Er zal intern wellicht nog een hartig woordje over gesproken worden", zei CD&V-kopstuk Servais Verherstraeten in De Zevende Dag bij de VRT. Verherstraeten is het naar eigen zeggen volstrekt oneens met de uithaal. Toch ziet hij nog een plaats voor de professor Kerkelijk Recht binnen de partij. Verherstraeten absoluut oneens met TorfsTorfs was in zijn kritiek niet mals voor de CD&V. De partij mist volgens hem zelfvertrouwen en een ideologisch profiel. Tegelijk veroordeelt Torfs de "pragmatische aanpak" van Vlaams minister-president Kris Peeters en hekelt hij de keuze om in Antwerpen voor de stadslijst van SP.A-burgemeester Patrick Janssens te kiezen. Daarover zei hij zich af te vragen of "prostitutie met meer klasse" niet mogelijk is.Verherstraeten is het absoluut niet eens met die kritiek. "We hebben belangrijke keuzes gemaakt het voorbije jaar. We zijn goed voor de sterken en sterk voor de zwakken", beklemtoonde hij. "Dat is de basis van de christendemocratie." Verherstraten: 'Over de partij spreken doe je in de partij'De werkwijze van Torfs vindt de staatssecretaris "niet helemaal correct". "Iedereen heeft recht om kritiek te geven en zijn mening te vertolken", klonk het. Maar "als je over de partij spreekt, dan doe je dat in de partij." Beke nodigt Torfs uit voor gesprekTorfs zal het alvast mogen gaan uitleggen bij voorzitter Wouter Beke. "Wouter heeft hem tot een gesprek uitgenodigd", aldus Verherstraeten, die zelf "on speaking turns" blijft met de professor. Tot een - al dan niet gedwongen - vertrek uit de partij moet het voor hem niet komen. "Als hij de christendemocratische waarden samen met ons wil uitdragen naar de kiezer, dan denk ik dat wij nog succes kunnen boeken", besloot hij. (Belga/SD)