Vereeck (Open VLD): 'Overeenkomst rond liberale recepten mogelijk met N-VA'

06/02/14 om 20:46 - Bijgewerkt om 20:52

Ex-LDD'er en nieuwbakken Open VLD'er Lode Vereeck denkt dat zijn partij met N-VA tot een overeenkomst kan komen rond liberale recepten. 'Bij N-VA dienen die wel voor een ander doel'

Vereeck (Open VLD): 'Overeenkomst rond liberale recepten mogelijk met N-VA'

Lode Vereeck (Open VLD) © BELGA

'Als we een sociaal-economische hervorming willen doorvoeren moeten we zoeken naar partners die dicht bij ons staan', zei Lode Vereeck (Open VLD in Terzake op Canvas. 'N-VA stelt een aantal liberale recepten voor, daar kunnen we tot een overeenkomst komen. Alleen dienen die recepten bij hen een ander doel.'

Lode Vereeck, voormalig LDD'er en opnieuw lid van Open VLD, ging in Terzake in debat met Johan Van Overtveldt, voormalig hoofdredacteur van Trends en sinds kort lid van N-VA. Beiden zijn ook professor Economie aan de Universiteit van Hasselt.

Welles-nietes

'Open VLD heeft op dit moment het meest realistische programma om iets aan de economie te doen', vindt Vereeck. De liberalen hebben in de federale regering nochtans een aantal zaken doorgevoerd die haaks staan op hun partijprogramma, aldus Van Overtveldt.

'Open VLD heeft de belastingen verhoogd, het aantal faillissementen staat op een historisch hoog niveau en ook de werkloosheid is hoog.' De grootste belastingverhoging van de afgelopen jaren is nochtans het schrappen van de jobkorting en dat gebeurde op Vlaams niveau, werpt Vereeck tegen.

Vereeck: 'N-VA moet duidelijkheid creëren'

De veelgeprezen parlementair kan zich vinden in het project van een sociaal-economische herstelregering, 'maar als N-VA kiest voor een institutionele hervorming, kom je uit bij de PS', waarschuwt hij. 'N-VA moet duidelijkheid creëren.' (Belga/SD)

Onze partners