Bart De Wever heeft maandag in de vooravond bij de koning verslag uitgebracht over zijn verduidelijkingsopdracht, die daarmee ten einde is.

De koning vroeg De Wever op 8 oktober om een verduidelijkingsopdracht te vervullen met de zeven partijen die tot dan toe hadden onderhandeld. Het gaat om N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen!

De Wever sprak van 12 tot 14 oktober met de verschillende partijvoorzitters en werkte een compromisvoorstel uit over de staatshervorming dat hij zondag naar de partijen stuurde.

De Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo verwierpen het voorstel. Daarop liet de N-VA maandag weten dat het initiatief weer bij de koning ligt.

Opdracht van tien dagen

De Wever had van de koning een opdracht gekregen die tien dagen liep, tot 18 oktober, en werd dus maandag bij de vorst verwacht om verslag uit te brengen.

De Wever kwam omstreeks 17 uur op het paleis aan en verliet het een uur later. Na afloop verstuurde het paleis een korte mededeling waarin staat dat De Wever in audiëntie werd ontvangen en verslag heeft uitgebracht. Meer informatie werd niet gegeven.

Door dat verslag is de opdracht van De Wever beëindigd. Achteraf meldde het paleis dat de koning zijn raadplegingen dinsdag voortzet.

Bart De Wever heeft maandag in de vooravond bij de koning verslag uitgebracht over zijn verduidelijkingsopdracht, die daarmee ten einde is.De koning vroeg De Wever op 8 oktober om een verduidelijkingsopdracht te vervullen met de zeven partijen die tot dan toe hadden onderhandeld. Het gaat om N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen!De Wever sprak van 12 tot 14 oktober met de verschillende partijvoorzitters en werkte een compromisvoorstel uit over de staatshervorming dat hij zondag naar de partijen stuurde.De Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo verwierpen het voorstel. Daarop liet de N-VA maandag weten dat het initiatief weer bij de koning ligt.Opdracht van tien dagenDe Wever had van de koning een opdracht gekregen die tien dagen liep, tot 18 oktober, en werd dus maandag bij de vorst verwacht om verslag uit te brengen.De Wever kwam omstreeks 17 uur op het paleis aan en verliet het een uur later. Na afloop verstuurde het paleis een korte mededeling waarin staat dat De Wever in audiëntie werd ontvangen en verslag heeft uitgebracht. Meer informatie werd niet gegeven.Door dat verslag is de opdracht van De Wever beëindigd. Achteraf meldde het paleis dat de koning zijn raadplegingen dinsdag voortzet.