Tijdens het proces over de parachutemoord voor het Tongerse assisenhof heeft de verdediging van beschuldigde Els Clottemans dinsdag haar vrijspraak gevraagd.

Clottemans staat terecht wegens de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren, wiens parachute ze zou hebben gesaboteerd. Materiële bewijzen zijn er daarvoor niet.

Advocate Katrien Van Der Straeten wees er in haar pleidooi op dat het onderzoek tegen haar cliënte het prototype is van een tunnelvisie. 'Vanaf het prille begin werd Clottemans gezien als de enige mogelijke dader. Nu, tot de dag vandaag is er nog geen enkel materieel bewijs tegen haar', aldus Van Der Straeten.

Ze vroeg de jury of ze de voorbije weken één getuige hebben gehoord die problemen, strubbelingen of enige vorm van ruzie zouden hebben opgemerkt tussen Van Doren, Marcel Somers (hun beider minnaar) en Clottemans. 'Nee, zo'n verklaring hebben we hier niet gehoord', aldus de raadsvrouw.

'Maak een einde aan lijdensweg'

Haar collega Vic Van Aelst vroeg de jury een einde te maken aan de lijdensweg van Clottemans. 'Ik vraag U met heel veel overtuiging om deze vrouw vrij te laten', zo zei hij aan het einde van zijn pleidooi ter verdediging van Clottemans.

Van Aelst noemde Jef Vermassen, advocaat van de familie van Els Van Doren, een 'troubadour'. 'Hij vertelde een verhaal dat gedeeltelijk op waarheid was gestoeld en daar goot hij een portie fictie over. Hij mengt dat en dan wordt het een waarheidsserum'.

"Waar hebt u in de levensloop van deze vrouw gruwelijkheden of agressie gezien? Volgens meester Vermassen zou zij zelfs gedacht hebben aan het vermoorden van haar moeder en haar broer. Dat komt uit een of ander psychiatrisch verslag. Maar zoiets zeggen als slotpunt van een pleidooi, dat blijft ongelooflijk wegen. Dat schaadt het imago van de beschuldigde', aldus Van Aelst.

Tijdens het proces over de parachutemoord voor het Tongerse assisenhof heeft de verdediging van beschuldigde Els Clottemans dinsdag haar vrijspraak gevraagd.Clottemans staat terecht wegens de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren, wiens parachute ze zou hebben gesaboteerd. Materiële bewijzen zijn er daarvoor niet.Advocate Katrien Van Der Straeten wees er in haar pleidooi op dat het onderzoek tegen haar cliënte het prototype is van een tunnelvisie. 'Vanaf het prille begin werd Clottemans gezien als de enige mogelijke dader. Nu, tot de dag vandaag is er nog geen enkel materieel bewijs tegen haar', aldus Van Der Straeten. Ze vroeg de jury of ze de voorbije weken één getuige hebben gehoord die problemen, strubbelingen of enige vorm van ruzie zouden hebben opgemerkt tussen Van Doren, Marcel Somers (hun beider minnaar) en Clottemans. 'Nee, zo'n verklaring hebben we hier niet gehoord', aldus de raadsvrouw.'Maak een einde aan lijdensweg'Haar collega Vic Van Aelst vroeg de jury een einde te maken aan de lijdensweg van Clottemans. 'Ik vraag U met heel veel overtuiging om deze vrouw vrij te laten', zo zei hij aan het einde van zijn pleidooi ter verdediging van Clottemans.Van Aelst noemde Jef Vermassen, advocaat van de familie van Els Van Doren, een 'troubadour'. 'Hij vertelde een verhaal dat gedeeltelijk op waarheid was gestoeld en daar goot hij een portie fictie over. Hij mengt dat en dan wordt het een waarheidsserum'. "Waar hebt u in de levensloop van deze vrouw gruwelijkheden of agressie gezien? Volgens meester Vermassen zou zij zelfs gedacht hebben aan het vermoorden van haar moeder en haar broer. Dat komt uit een of ander psychiatrisch verslag. Maar zoiets zeggen als slotpunt van een pleidooi, dat blijft ongelooflijk wegen. Dat schaadt het imago van de beschuldigde', aldus Van Aelst.