In het kader van een onderzoek naar terrorisme zijn dinsdag in Antwerpen, Nederland en Duitsland een tiental verdachten opgepakt. Ze zouden plannen hebben gehad voor een aanslag in België.Van de zeven verdachten die in Antwerpen werden gearresteerd, zijn er drie lid van Sharia4Belgium.

De verdachten werden volgens het federaal parket opgepakt tijdens een reeks simultane huiszoekingen. Naast Belgen werden er Nederlanders, Marokkanen en Russen van Tsjetsjeense origine opgepakt.

De huiszoekingen volgden op maandenlang onderzoek naar een terroristische groepering. De meeste verdachten verblijven in Antwerpen.

Er zouden plannen zijn geweest voor een aanslag in België door een internationale jihadistische terroristische groepering, die daarbij gebruik maakte van de extremistische website Ansar Al Mujahideen.

Het doel van de aanslag was nog niet specifiek bepaald, aldus het federaal parket. Het onderzoek richtte zich ook op rekruteerders, kandidaat-jihadisten en financiering ten voordele van een Tsjetsjeense terroristische organisatie genaamd het Kaukasisch Emiraat.

Zeven verdachten in Antwerpen

Specifiek in Antwerpen werden zeven verdachten opgepakt. Drie van hen staan bekend als lid van Sharia4Belgium. Ze werden dinsdagochtend vroeg gearresteerd in onder meer de Helmstraat, de Turnhoutsebaan en op het Sint-Jansplein.

Drie mensen opgepakt in Nederland

Het Nederlands openbaar ministerie liet dinsdag weten dat drie verdachten dinsdagochtend werden opgepakt in Amsterdam. Het gaat om drie mannen.

De aanhoudingen werden volgens een woordvoerder verricht op verzoek van België. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding is er geen dreiging naar Nederland en gaat het om een 'Belgische zaak'.

Eén man gearresteerd in Duitsland

In het kader van het onderzoek werd één man in Duitsland opgepakt. Het gaat volgens de Duitse politie om een 31-jarige man die werd opgepakt in Aken, vlakbij de Belgische grens.

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de rekrutering van jongeren om te gaan vechten in Tsjetsjenië en werd aangehouden op basis van een Europees aanhoudingsbevel dat door België werd uitgevaardigd.

In het kader van een onderzoek naar terrorisme zijn dinsdag in Antwerpen, Nederland en Duitsland een tiental verdachten opgepakt. Ze zouden plannen hebben gehad voor een aanslag in België.Van de zeven verdachten die in Antwerpen werden gearresteerd, zijn er drie lid van Sharia4Belgium.De verdachten werden volgens het federaal parket opgepakt tijdens een reeks simultane huiszoekingen. Naast Belgen werden er Nederlanders, Marokkanen en Russen van Tsjetsjeense origine opgepakt.De huiszoekingen volgden op maandenlang onderzoek naar een terroristische groepering. De meeste verdachten verblijven in Antwerpen. Er zouden plannen zijn geweest voor een aanslag in België door een internationale jihadistische terroristische groepering, die daarbij gebruik maakte van de extremistische website Ansar Al Mujahideen. Het doel van de aanslag was nog niet specifiek bepaald, aldus het federaal parket. Het onderzoek richtte zich ook op rekruteerders, kandidaat-jihadisten en financiering ten voordele van een Tsjetsjeense terroristische organisatie genaamd het Kaukasisch Emiraat. Zeven verdachten in AntwerpenSpecifiek in Antwerpen werden zeven verdachten opgepakt. Drie van hen staan bekend als lid van Sharia4Belgium. Ze werden dinsdagochtend vroeg gearresteerd in onder meer de Helmstraat, de Turnhoutsebaan en op het Sint-Jansplein. Drie mensen opgepakt in NederlandHet Nederlands openbaar ministerie liet dinsdag weten dat drie verdachten dinsdagochtend werden opgepakt in Amsterdam. Het gaat om drie mannen. De aanhoudingen werden volgens een woordvoerder verricht op verzoek van België. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding is er geen dreiging naar Nederland en gaat het om een 'Belgische zaak'.Eén man gearresteerd in DuitslandIn het kader van het onderzoek werd één man in Duitsland opgepakt. Het gaat volgens de Duitse politie om een 31-jarige man die werd opgepakt in Aken, vlakbij de Belgische grens. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de rekrutering van jongeren om te gaan vechten in Tsjetsjenië en werd aangehouden op basis van een Europees aanhoudingsbevel dat door België werd uitgevaardigd.