Dat bericht De Redactie. De chauffeur, een 39-jarige Fransman van Tunesische afkomst, was zo zwaar onder invloed dat hij uren na zijn dollemansrit nog niet ondervraagd kon worden. Hij stond in Frankrijk noch in België geseind als geradicaliseerd. Bij de Franse politiediensten was hij wel gekend in verband met drugs, verboden wapenbezit en geweld.

Het gaat om de 39-jarige Mohamed R., een Fransman van Tunesische afkomst die in Frankrijk woont. Hij zou onlangs al in de Nederlandse stad Rotterdam gearresteerd zijn en het bevel gekregen hebben om Nederland te verlaten.

Woensdagavond werd de man zelfs door de Antwerpse politie opgepakt en verhoord. Dit volgde na een oproep aan de politie over een bebloede vrouw op straat, de vriendin van de man. De man had geen geldige papieren bij en kreeg toen het bevel om het grondgebied te verlaten.

De man reed donderdagvoormiddag aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir. Hij zou daarbij op verschillende momenten voetgangers in gevaar gebracht hebben. Uiteindelijk kon het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie hem oppakken aan de Scheldekaaien. In zijn auto vond de politie verschillende steekwapens, een riotgun en een bus met onbekende inhoud. De advocaat van de verdachte, Raoul Vermeulen, wou geen commentaar kwijt bij zijn aanhouding.

Dat bericht De Redactie. De chauffeur, een 39-jarige Fransman van Tunesische afkomst, was zo zwaar onder invloed dat hij uren na zijn dollemansrit nog niet ondervraagd kon worden. Hij stond in Frankrijk noch in België geseind als geradicaliseerd. Bij de Franse politiediensten was hij wel gekend in verband met drugs, verboden wapenbezit en geweld.Het gaat om de 39-jarige Mohamed R., een Fransman van Tunesische afkomst die in Frankrijk woont. Hij zou onlangs al in de Nederlandse stad Rotterdam gearresteerd zijn en het bevel gekregen hebben om Nederland te verlaten.Woensdagavond werd de man zelfs door de Antwerpse politie opgepakt en verhoord. Dit volgde na een oproep aan de politie over een bebloede vrouw op straat, de vriendin van de man. De man had geen geldige papieren bij en kreeg toen het bevel om het grondgebied te verlaten.De man reed donderdagvoormiddag aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir. Hij zou daarbij op verschillende momenten voetgangers in gevaar gebracht hebben. Uiteindelijk kon het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie hem oppakken aan de Scheldekaaien. In zijn auto vond de politie verschillende steekwapens, een riotgun en een bus met onbekende inhoud. De advocaat van de verdachte, Raoul Vermeulen, wou geen commentaar kwijt bij zijn aanhouding.