Het gerecht van Dendermonde heeft verdachte stortingen ontdekt op de bankrekening van de Brusselse politiedirecteur Glenn Audenaert. Dat schrijft De Tijd op gezag van regeringskringen.

Het onderzoek zou al lang niet meer gaan over de oorspronkelijke aanwijzingen dat Audenaert voor een bevriende zakenman de politiedatabank
consulteerde. Volgens welingelichte bronnen zijn verschillende stortingen ontdekt op de bankrekening van Audenaert, aldus de krant. Het zou gaan over grote sommen geld, tienduizenden euro's, die volgens de top van de federale politie niet te verklaren zijn op basis van Audenaerts loon of representatiebudget bij de politie.

Eerste keer rekeningen onder de loep

Hoewel in het verleden al verschillende onderzoeken tegen Audenaert zijn geopend, zou het gerecht nooit eerder zijn rekeningen onder de loep hebben genomen. Dat gebeurde nu wel naar aanleiding van een strafonderzoek dat begin vorig jaar tegen Audenaert werd opgestart door het parket van Dendermonde.

Verhoor

De onderzoeksrechter en de speurders van de politiewaakhond Comité P zullen Audenaert verhoren over zijn recente geldtransacties. Dat is nog niet gebeurd, omdat Audenaert in het buitenland met vakantie is.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en de topvrouw van de federale politie Catherine De Bolle willen een tuchtonderzoek openen tegen Audenaert en zullen hem binnenkort horen. (Belga/SD)

Het gerecht van Dendermonde heeft verdachte stortingen ontdekt op de bankrekening van de Brusselse politiedirecteur Glenn Audenaert. Dat schrijft De Tijd op gezag van regeringskringen.Het onderzoek zou al lang niet meer gaan over de oorspronkelijke aanwijzingen dat Audenaert voor een bevriende zakenman de politiedatabank consulteerde. Volgens welingelichte bronnen zijn verschillende stortingen ontdekt op de bankrekening van Audenaert, aldus de krant. Het zou gaan over grote sommen geld, tienduizenden euro's, die volgens de top van de federale politie niet te verklaren zijn op basis van Audenaerts loon of representatiebudget bij de politie.Eerste keer rekeningen onder de loepHoewel in het verleden al verschillende onderzoeken tegen Audenaert zijn geopend, zou het gerecht nooit eerder zijn rekeningen onder de loep hebben genomen. Dat gebeurde nu wel naar aanleiding van een strafonderzoek dat begin vorig jaar tegen Audenaert werd opgestart door het parket van Dendermonde. VerhoorDe onderzoeksrechter en de speurders van de politiewaakhond Comité P zullen Audenaert verhoren over zijn recente geldtransacties. Dat is nog niet gebeurd, omdat Audenaert in het buitenland met vakantie is. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en de topvrouw van de federale politie Catherine De Bolle willen een tuchtonderzoek openen tegen Audenaert en zullen hem binnenkort horen. (Belga/SD)