De man die is aangehouden op verdenking van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere zal aanwezig zijn wanneer hij voor de raadkamer moet verschijnen. Dat wordt verwacht bij de verdediging van de man en werd ook vernomen bij het Gentse gerecht.

De zitting van de raadkamer, die beslist over de verdere aanhouding, werd eerder uitgesteld omdat de verdachte een poging tot zelfdoding had ondernomen.

De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd.

Verdachte blijft ontkennen

De verdachte ondernam een poging tot zelfdoding in de gevangenis van Gent. Hij werd naar het ziekenhuis Jan Palfijn gebracht, maar het aanvankelijke levensgevaar was snel geweken. De man van Russische afkomst is inmiddels opnieuw opgesloten in de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling. Hij zal overgebracht worden naar het Gentse gerechtsgebouw, waar hij voor de raadkamer zal verschijnen.

Verwacht wordt dat zijn aanhouding wordt verlengd. De man blijft de moord ontkennen, maar alle bewijsmateriaal wijst voorlopig in zijn richting. (Belga/AVE)

De man die is aangehouden op verdenking van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere zal aanwezig zijn wanneer hij voor de raadkamer moet verschijnen. Dat wordt verwacht bij de verdediging van de man en werd ook vernomen bij het Gentse gerecht.De zitting van de raadkamer, die beslist over de verdere aanhouding, werd eerder uitgesteld omdat de verdachte een poging tot zelfdoding had ondernomen. De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd. Verdachte blijft ontkennenDe verdachte ondernam een poging tot zelfdoding in de gevangenis van Gent. Hij werd naar het ziekenhuis Jan Palfijn gebracht, maar het aanvankelijke levensgevaar was snel geweken. De man van Russische afkomst is inmiddels opnieuw opgesloten in de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling. Hij zal overgebracht worden naar het Gentse gerechtsgebouw, waar hij voor de raadkamer zal verschijnen. Verwacht wordt dat zijn aanhouding wordt verlengd. De man blijft de moord ontkennen, maar alle bewijsmateriaal wijst voorlopig in zijn richting. (Belga/AVE)