Verdachte opgepakt na brand in politiewagens in Molenbeek

11/06/16 om 12:41 - Bijgewerkt om 12:45

In Sint-Jans-Molenbeek werden vrijdagavond en -nacht twee politiewagens in brand gestoken. Intussen heeft de politie een verdachte opgepakt.

Verdachte opgepakt na brand in politiewagens in Molenbeek

© BELGA

De verdachte is een 18-jarige jongeman. Hij wordt zaterdag voorgeleid bij het parket. Dat meldt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West.

Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur werd een eerste politiewagen in brand gestoken, in de Vierwindenstraat. Vrijdagnacht omstreeks 00.15 uur kwam er dan een oproep binnen voor een brandend voertuig in de De Rooverelaan.

Agenten stelden vast dat het ging om een anoniem voertuig van de jeugdbrigade, die geparkeerd stond voor het commissariaat. De brand was aangestoken.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Later tijdens de nacht kreeg de politie vanuit de noodcentrale een bericht dat een man die in de buurt woont van de De Rooverelaan had gebeld om een ziekenwagen voor zijn zoon. Die was zwaar verbrand aan zijn handen.

De jongeman was eerst naar een ziekenhuis gegaan, maar daar was hem aangeraden aan te kloppen bij het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Daarop ging de tiener naar huis, waarna zijn vader om een ziekenwagen vroeg. De jongeman vertelde uiteenlopende verhalen en werd door de politie meegenomen voor verhoor. Verder onderzoek, onder meer met beelden van bewakingscamera's, moet meer duidelijkheid brengen. (Belga/BO)

Onze partners