De vermoedelijke dader van de agressie die het leven kostte aan een supervisor van de MIVB, had niet de intentie om het slachtoffer te doden en heeft zijn spijt uitgedrukt over de feiten. Dat hebben zijn advocaten meegedeeld.

De raadsheren van de verdachte hebben hun versie gegeven over de omstandigheden waarin het dodelijke incident van zich voordeed.

"Een vriend van onze cliënt was in aanrijding geraakt met een bus. Hij werd gewond weggevoerd met een ziekenwagen. Geïnformeerd over de gebeurtenis, kwam onze cliënt samen met een andere vriend aan op de plaats van het ongeval, voor het vertrek van de ziekenwagen.

Onze cliënt mocht zijn gewonde vriend niet begeleiden in de ziekenwagen", zeggen David Ribant en Laurent Kennes. De advocaten benadrukken dat de verdachte slechts één slag heeft uitgedeeld aan het slachtoffer. "In een context waarover de autoriteiten zich nog dienen uit te spreken, heeft onze cliënt een vuistslag uitgedeeld op het gezicht van de supervisor", luidt het.

'Dader is diep geschokt'

De man kon zich niet inbeelden dat zijn slag dergelijke gevolgen zou hebben en is diep geschokt door de dood van het slachtoffer, aldus de advocaten. Hij zou ook zijn spijt betuigd hebben aan de politie.

"Ik wil hieraan toevoegen dat ik denk aan de familie en aan het leven dat is verdwenen. Ik heb spijt van mijn daad en ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren."

De vermoedelijke dader heeft zichzelf aangegeven bij de politie, zo meldt het Brusselse parket. De man is aangehouden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden.

Eén enkele vuistslag

De verdachte zegt dat hij slechts één enkele vuistslag heeft uitgedeeld aan de MIVB-medewerker, iets wat ook door verschillende getuigen wordt verklaard. De 28-jarige man heeft ook aangegeven dat hij de avond voor de feiten gedronken heeft. Het parket wacht nu de resultaten van een toxicologisch onderzoek af.

De identiteit en de nationaliteit van de verdachte werd niet meegedeeld door het parket. Wel werd meegedeeld dat de verdachte, in bij het gerecht enkel bekendstaat wegens verkeersovertredingen, en dus niet wegens drugsfeiten.

Slagen en verwondingen

Ook verklaarde het parket dat de man geen passagier was in het voertuig dat in aanrijding kwam met een bus van lijn 14 van de MIVB. Hij werd erbij geroepen door de man die aan stuur van de betrokken wagen zat. De precieze omstandigheden van dat verkeersongeval worden nog onderzocht.

De verdachte is aangehouden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden.

Het slachtoffer was na een ongeval waarbij een bus en personenwagen betrokken waren, ter plaatse geroepen om foto's te maken. Hij werd zwaar verwond aan het hoofd en bezweek later op de dag. (Belga/EE)

De vermoedelijke dader van de agressie die het leven kostte aan een supervisor van de MIVB, had niet de intentie om het slachtoffer te doden en heeft zijn spijt uitgedrukt over de feiten. Dat hebben zijn advocaten meegedeeld. De raadsheren van de verdachte hebben hun versie gegeven over de omstandigheden waarin het dodelijke incident van zich voordeed. "Een vriend van onze cliënt was in aanrijding geraakt met een bus. Hij werd gewond weggevoerd met een ziekenwagen. Geïnformeerd over de gebeurtenis, kwam onze cliënt samen met een andere vriend aan op de plaats van het ongeval, voor het vertrek van de ziekenwagen. Onze cliënt mocht zijn gewonde vriend niet begeleiden in de ziekenwagen", zeggen David Ribant en Laurent Kennes. De advocaten benadrukken dat de verdachte slechts één slag heeft uitgedeeld aan het slachtoffer. "In een context waarover de autoriteiten zich nog dienen uit te spreken, heeft onze cliënt een vuistslag uitgedeeld op het gezicht van de supervisor", luidt het. 'Dader is diep geschokt' De man kon zich niet inbeelden dat zijn slag dergelijke gevolgen zou hebben en is diep geschokt door de dood van het slachtoffer, aldus de advocaten. Hij zou ook zijn spijt betuigd hebben aan de politie. "Ik wil hieraan toevoegen dat ik denk aan de familie en aan het leven dat is verdwenen. Ik heb spijt van mijn daad en ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren." De vermoedelijke dader heeft zichzelf aangegeven bij de politie, zo meldt het Brusselse parket. De man is aangehouden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden. Eén enkele vuistslag De verdachte zegt dat hij slechts één enkele vuistslag heeft uitgedeeld aan de MIVB-medewerker, iets wat ook door verschillende getuigen wordt verklaard. De 28-jarige man heeft ook aangegeven dat hij de avond voor de feiten gedronken heeft. Het parket wacht nu de resultaten van een toxicologisch onderzoek af. De identiteit en de nationaliteit van de verdachte werd niet meegedeeld door het parket. Wel werd meegedeeld dat de verdachte, in bij het gerecht enkel bekendstaat wegens verkeersovertredingen, en dus niet wegens drugsfeiten. Slagen en verwondingen Ook verklaarde het parket dat de man geen passagier was in het voertuig dat in aanrijding kwam met een bus van lijn 14 van de MIVB. Hij werd erbij geroepen door de man die aan stuur van de betrokken wagen zat. De precieze omstandigheden van dat verkeersongeval worden nog onderzocht. De verdachte is aangehouden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden. Het slachtoffer was na een ongeval waarbij een bus en personenwagen betrokken waren, ter plaatse geroepen om foto's te maken. Hij werd zwaar verwond aan het hoofd en bezweek later op de dag. (Belga/EE)