Verdachte aanslag Joods Museum uitgeleverd aan België wegens procedurefout

Mehdi Nemmouche © AFP

Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, kan binnenkort aan België uitgeleverd worden vanwege een procedurefout.

Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, kan binnenkort aan België uitgeleverd worden vanwege een procedurefout. Dat melden verscheidene media.

Zijn advocaten zouden te laat geweest zijn bij het cassatieberoep dat ze aantekenden tegen de beslissing van de Franse justitie om hem aan België uit te leveren, zo liet een bron dichtbij het dossier weten.

Het hof van beroep van Versailles besliste op 26 juni de Franse Algerijn aan België uit te leveren. De advocaten van Nemmouche kondigden aan in cassatie te gaan maar dat zou te laat gebeurd zijn.

Het Belgische federale parket heeft naar eigen zeggen geen informatie ontvangen over een procedurefout in het dossier en benadrukt dat enkel het Hof van Cassatie een overschrijding van de termijn mag vaststellen. Volgens de RTBF weigeren de advocaten van de verdachte de overschrijding te bevestigen. (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content