Natuur en Bos heeft deze week een pv voor zware milieuvervuiling overgemaakt aan het parket. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard.

Tijdens de zomervakantie gooide iemand bewust 25 kilo van het verboden goedje terbutryne in het water, met de bedoeling waterpest te bestrijden. Tientallen kinderen volgden op dat moment surf- en zeilles in De Plas en de waterpest bemoeilijkte dat.

Op 10 juli ontdekte een lid van watersportclub VVW Kelchteren een ton met de terbutryne in een leslokaal. "Een getuige heeft later gezien dat iemand het product in het water goot", zegt een anonieme bron. "Er ontstond ruzie binnen het clubbestuur: verschillende leden vonden het niet kunnen dat er gif in het water werd gekieperd terwijl er elke dag kinderen in het water zaten."

(Belga/RR)

Natuur en Bos heeft deze week een pv voor zware milieuvervuiling overgemaakt aan het parket. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard. Tijdens de zomervakantie gooide iemand bewust 25 kilo van het verboden goedje terbutryne in het water, met de bedoeling waterpest te bestrijden. Tientallen kinderen volgden op dat moment surf- en zeilles in De Plas en de waterpest bemoeilijkte dat. Op 10 juli ontdekte een lid van watersportclub VVW Kelchteren een ton met de terbutryne in een leslokaal. "Een getuige heeft later gezien dat iemand het product in het water goot", zegt een anonieme bron. "Er ontstond ruzie binnen het clubbestuur: verschillende leden vonden het niet kunnen dat er gif in het water werd gekieperd terwijl er elke dag kinderen in het water zaten."(Belga/RR)