Verbale agressie in coulissen van de Gentse gemeenteraad

Het stadhuis van Gent. © iStock

In Gent heeft zich bij de laatste gemeenteraad van deze legislatuur een incident voorgedaan in de coulissen. Ömer Faruk Demircioglu (N-VA) stelde zich agressief op tegen Resül Tapmaz (SP.A).

N-VA-gemeenteraadslid Ömer Faruk Demircioglu viel in een bijkamertje van het stadhuis schepen Resül Tapmaz (sp.a) verbaal aan. De scheldpartij ontaardde, waarna hij zich agressief opstelde. Open Vld-gemeenteraadslid Mehmet Karanfil is uiteindelijk tussenbeide gekomen. Niemand raakte gewond, al geeft schepen Tapmaz aan zich bedreigd te voelen.

Bij terugkomst in de raadzaal bracht schepen Tapmaz burgemeester Daniël Termont op de hoogte. Daarop werd bij de politie een verklaring afgelegd. Bij het verlaten van de gemeenteraadszaal werd het N-VA-gemeenteraadslid staande gehouden.

Over de inhoud van de woordenwisseling is nog geen duidelijkheid. Maandag gaf Demircioglu tijdens de gemeenteraadszitting ook al blijk van ongenoegen. Hij sloeg toen luid zijn gsm tegen de banken, tijdens een rede van partijgenoot Elke Sleurs. Later verklaarde hij aan Belga het stadsbestuur ‘maffioze praktijken’ te verwijten. Wat hij daarmee precies bedoelde, is niet duidelijk. Demircioglu gaf dinsdagavond aan geen bijkomend commentaar te willen geven.

Ook schepen Tapmaz, die de verwensingen naar het hoofd kreeg, geeft aan niet te weten wat die beschuldiging inhoudt. Hij zegt wel ‘beschaamd’ te zijn. ‘Ik heb als gemeenteraadslid nochtans al felle discussies meegemaakt.’ Hij betreurt de toon en het niveau van het debat.

Bij de Gentse sp.a klinkt het dat het N-VA-standpunt rond boerkini’s en hoofddoeken een rol speelt, het onderwerp waarover Sleurs maandag aan het woord was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content