De NMBS maakt zich sterk dat een derde van alle treinen eind dit jaar zal uitgerust zijn met het veiligheidssysteem TBL1+. Dat heeft de spoorwegmaatschappij donderdag bekendgemaakt.

Het systeem laat een trein die een rood licht negeert automatisch stoppen. Treinen die te snel rijden op 300 meter voor een gesloten
sein worden afgeremd.

De installatie van het systeem werd versneld na de treinramp in Buizingen, waar in februari negentien mensen het leven lieten toen twee reizigerstreinen op elkaar botsten.

Het is de bedoeling dat eind 2010 319 van de 1.021 treinen met het systeem zijn uitgerust. Volgens de NMBS zit men daarmee op schema. De installatie gebeurt in de werkateliers van Mechelen, Salzinnes, Stockem en Cuesmes, meestal gekoppeld aan een onderhouds- of moderniseringsbeurt.

De NMBS maakt zich sterk dat een derde van alle treinen eind dit jaar zal uitgerust zijn met het veiligheidssysteem TBL1+. Dat heeft de spoorwegmaatschappij donderdag bekendgemaakt.Het systeem laat een trein die een rood licht negeert automatisch stoppen. Treinen die te snel rijden op 300 meter voor een gesloten sein worden afgeremd.De installatie van het systeem werd versneld na de treinramp in Buizingen, waar in februari negentien mensen het leven lieten toen twee reizigerstreinen op elkaar botsten.Het is de bedoeling dat eind 2010 319 van de 1.021 treinen met het systeem zijn uitgerust. Volgens de NMBS zit men daarmee op schema. De installatie gebeurt in de werkateliers van Mechelen, Salzinnes, Stockem en Cuesmes, meestal gekoppeld aan een onderhouds- of moderniseringsbeurt.