De regering werd geïnformeerd en gesensibiliseerd over een mogelijke buitenlandse beïnvloeding in de verkiezingscampagne. De veiligheids- en inlichtingendiensten hebben tot doel het risico op buitenlandse beïnvloeding te verminderen, de weerbaarheid van de politieke partijen en hun waakzaamheid op mogelijke inmenging te verhogen.

Ook de sleutelfiguren van de politieke partijen worden ingelicht over de risico's. De inlichtingendiensten houden zich niet bezig met het monitoren van politieke uitspraken, maar spitsen zich toe op mogelijke tekenen van buitenlandse beïnvloeding.

De regering werd geïnformeerd en gesensibiliseerd over een mogelijke buitenlandse beïnvloeding in de verkiezingscampagne. De veiligheids- en inlichtingendiensten hebben tot doel het risico op buitenlandse beïnvloeding te verminderen, de weerbaarheid van de politieke partijen en hun waakzaamheid op mogelijke inmenging te verhogen. Ook de sleutelfiguren van de politieke partijen worden ingelicht over de risico's. De inlichtingendiensten houden zich niet bezig met het monitoren van politieke uitspraken, maar spitsen zich toe op mogelijke tekenen van buitenlandse beïnvloeding.