Er is ruimte voor verbetering in de operationele veiligheid van de reactoren Doel 1 en 2. Dat staat in de voorlopige besluiten van een audit door het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA).

De IAEA doet in haar rapport vijf aanbevelingen en tien voorstellen tot verbetering.

Volgens Manfred Schrauben, hoofd controle en toezicht van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), zijn er echter geen ernstige tekortkomingen vastgesteld. Toch is er volgens hem ruimte voor verbetering.

Anderzijds loven de inspecteurs veertien 'goede praktijken' die
volgens hen internationaal als voorbeeld kunnen dienen voor andere kerncentrales.

De federale regering besliste eind 2009 dat de oudste kerncentrales van het land - Doel 1, Doel 2 en Tihange 1- tien jaar langer mogen openblijven dan gepland. Daardoor moeten ze niet in 2015, maar pas in 2025 dicht.

Er is ruimte voor verbetering in de operationele veiligheid van de reactoren Doel 1 en 2. Dat staat in de voorlopige besluiten van een audit door het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). De IAEA doet in haar rapport vijf aanbevelingen en tien voorstellen tot verbetering. Volgens Manfred Schrauben, hoofd controle en toezicht van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), zijn er echter geen ernstige tekortkomingen vastgesteld. Toch is er volgens hem ruimte voor verbetering.Anderzijds loven de inspecteurs veertien 'goede praktijken' die volgens hen internationaal als voorbeeld kunnen dienen voor andere kerncentrales. De federale regering besliste eind 2009 dat de oudste kerncentrales van het land - Doel 1, Doel 2 en Tihange 1- tien jaar langer mogen openblijven dan gepland. Daardoor moeten ze niet in 2015, maar pas in 2025 dicht.