Het onderwijstijdschrift Klasse lanceert een campagne om startende leerkrachten in het onderwijs te houden. Elk jaar houden er immers honderden van hen definitief mee op. Tegen 2022 wordt een tekort van 17.000 leraren voorspeld in het Vlaams onderwijs. Dat meldt Klasse.

Vooral in het secundair onderwijs geven startende leraren er vaak snel de brui aan. Binnen de vijf jaar stapt 22 procent van hen definitief uit het onderwijs. In het kleuteronderwijs is dat 12 procent en in het lager onderwijs 14 procent.

"Elk jaar verliezen we dus honderden vaak goed opgeleide en gemotiveerde leraren, vaak door een gebrek aan ondersteuning", luidt het.

Klasse wil met de campagne "Wij staan achter je" scholen en starters ondersteunen "om talent zo veel mogelijk op school te houden". De campagne gaat gepaard met onder meer een Starterspact, een campagnefilmpje en een Facebookgroep. (Belga/EE)

Het onderwijstijdschrift Klasse lanceert een campagne om startende leerkrachten in het onderwijs te houden. Elk jaar houden er immers honderden van hen definitief mee op. Tegen 2022 wordt een tekort van 17.000 leraren voorspeld in het Vlaams onderwijs. Dat meldt Klasse.Vooral in het secundair onderwijs geven startende leraren er vaak snel de brui aan. Binnen de vijf jaar stapt 22 procent van hen definitief uit het onderwijs. In het kleuteronderwijs is dat 12 procent en in het lager onderwijs 14 procent. "Elk jaar verliezen we dus honderden vaak goed opgeleide en gemotiveerde leraren, vaak door een gebrek aan ondersteuning", luidt het. Klasse wil met de campagne "Wij staan achter je" scholen en starters ondersteunen "om talent zo veel mogelijk op school te houden". De campagne gaat gepaard met onder meer een Starterspact, een campagnefilmpje en een Facebookgroep. (Belga/EE)