Veel politici op uitvaartplechtigheid van Aurore

Tal van politici hebben de uitvaartplechtigheid bijgewoond van Aurore Ruyfflaere die werd vermoord nadat ze terugkwam van de Gentse Feesten. Het koningshuis stuurde een rouwkrans.

In het crematorium Westlede in Lochristi is de uitvaartplechtigheid gehouden voor Aurore Ruyffelaere, de 29-jarige vrouw die om het leven werd gebracht nadat ze terugkwam van de Gentse Feesten.

De inkomzaal van het crematorium was voor de plechtigheid afgeladen vol met familie en vrienden die afscheid komen nemen. Onder meer de politici Kris Peeters, Guy Verhofstadt, Hilde Crevits en Gwendolyn Rutten zijn aanwezig.

Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week maandag aangetroffen in de koffer van de wagen van een verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst blijft aangehouden, maar ontkent dat hij de vrouw om het leven bracht.

Op vraag van de familie is er geen persaanwezigheid tijdens de plechtigheid. Vooraf mochten beelden gemaakt worden in de grote zaal van het crematorium, waar rouwkransen staan van onder meer het koningshuis en de Vlaamse regering, en foto’s van Aurore geprojecteerd worden.

Ook op het rouwkaartje staan vrolijke foto’s van Aurore en haar familie. “Wat ben je een wolk van een kind, een gekke puber en een pracht van een vrouw geweest! Uit één stuk, jezelf. Mama was zo fier op jou”, zegt de moeder op het rouwkaartje. “Nog even jouw haren kunnen strelen, nog even die fonkelende lach, nog even een ongezouten commentaar, nog een groepsknuffel met Luneke… ach liefje, ik mis je zo…”

Aurore Ruyffelaere was de dochter van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Componist Dirk Brossé, de stiefvader van Aurore, droeg afgelopen weekend de hymne van de World Outgames in Antwerpen op aan Aurore.

“Liefste popje”, schrijft haar vader Pierre Ruyffelaere op het bidprintje. “Aurore betekent dageraad, morgenstond of rijzende zon. Je kwam ook als een grote zonnestraal in mijn leven. Je was een gelukkig en blij kind dat heerlijk kon lachen met de zotte fratsen van uw nichtjes.”

De nabestaanden zijn een vooraanstaande Gentse liberale familie en veel leden van Open Vld en het Gentse stadsbestuur waren aanwezig op de uitvaartplechtigheid. Fientje Moerman, de beste vriendin van de moeder van Aurore, ontving de politici voor de plechtigheid. “Het is echt verschrikkelijk”, zei Vlaams minister-president Kris Peeters bij zijn aankomst.

De familie heeft een “Stichting Aurore Ruyffelaere” opgericht. “Aurore was een heel sociaal geëngageerde vrouw, bekommerd om al wie het moeilijk had, in het bijzonder jonge mensen. Zij hield ook vast aan de opvoedkundige waarde van herinneringseducatie, en trok met haar studenten naar Auschwitz en Birkenau”, meldde het overlijdensbericht. Het geld gaat naar educatieve excursies voor de leerlingen van het Erasmus Atheneum Deinze, waar de vrouw les gaf. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content