Tijdens de lockdown werd een piek in verdwijningen verwacht. Die kwam er niet. Integendeel zelfs.

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen ziet een aantal verklaringen voor de daling. Eerst en vooral is er de strengere toegangsregeling in woon-zorgcentra. In virusvrije tijden moet de Cel elke week drie à vier keer op zoek naar een bejaarde met dementie die de weg is kwijtgeraakt.

Ook het aantal verdwijningen bij jongeren nam fors af. 'Bij die doelgroep zijn verdwijningen vaak gerelateerd aan het uitgaansleven', legt Remue uit. 'Jongeren die na een nachtje stappen ergens blijven slapen zonder hun ouders te verwittigen, bijvoorbeeld.' De coronacrisis heeft het nachtleven echter volledig stilgelegd.

Tijdens de lockdown werd een piek in verdwijningen verwacht. Die kwam er niet. Integendeel zelfs. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen ziet een aantal verklaringen voor de daling. Eerst en vooral is er de strengere toegangsregeling in woon-zorgcentra. In virusvrije tijden moet de Cel elke week drie à vier keer op zoek naar een bejaarde met dementie die de weg is kwijtgeraakt. Ook het aantal verdwijningen bij jongeren nam fors af. 'Bij die doelgroep zijn verdwijningen vaak gerelateerd aan het uitgaansleven', legt Remue uit. 'Jongeren die na een nachtje stappen ergens blijven slapen zonder hun ouders te verwittigen, bijvoorbeeld.' De coronacrisis heeft het nachtleven echter volledig stilgelegd.