Dat blijkt volgens Het Nieuwsblad uit cijfers die Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD).

Toch betekent dat niet dat alle huizen in Vlaanderen intussen perfect geïsoleerd zijn. "Meer dan een kwart van alle woningen heeft bijvoorbeeld nog steeds geen dakisolatie, de helft nog geen spouwmuurisolatie", zegt Bothuyne.

Minister Turtelboom is naar eigen zeggen bezig is met een grondige hervorming van de premiestelsels, met als bedoeling nog veel meer mensen aan te zetten om hun woning te isoleren. Eerder lanceerde Turtelboom ook al het Renovatiepact, met als doel de Vlaamse woningen de komende jaren grondiger en sneller energiezuiniger te maken.

(Belga/RR)

Dat blijkt volgens Het Nieuwsblad uit cijfers die Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD).Toch betekent dat niet dat alle huizen in Vlaanderen intussen perfect geïsoleerd zijn. "Meer dan een kwart van alle woningen heeft bijvoorbeeld nog steeds geen dakisolatie, de helft nog geen spouwmuurisolatie", zegt Bothuyne. Minister Turtelboom is naar eigen zeggen bezig is met een grondige hervorming van de premiestelsels, met als bedoeling nog veel meer mensen aan te zetten om hun woning te isoleren. Eerder lanceerde Turtelboom ook al het Renovatiepact, met als doel de Vlaamse woningen de komende jaren grondiger en sneller energiezuiniger te maken.(Belga/RR)