Het personeel van De Lijn staakt voor bijkomende voordelen naast een afgesproken loonsverhoging.

Reizigersvereniging TreinTramBus vindt de staking schandalig. "Voor TreinTramBus zijn stakingen alleen aanvaardbaar als laatste middel. Dat is hier duidelijk niet het geval."

Een woordvoerder van De Lijn bevestigt dat er maandag nog overleg op de agenda staat. "De vakbonden leven de afspraak niet na", luidt het daar.

"Het gaat hier wél om het laatste middel", zegt Rita Coeck van de socialistische vakbond ACOD TBM. "We onderhandelen al van in april, er zijn drie paritaire comités geweest. De directie heeft nog geen enkel voorstel gedaan waarmee we naar onze achterban kunnen gaan. Ook niet op de verzoeningsvergadering van deze week."

De vakbonden vinden dat er naast loonsverhoging van 0,3 pct zoals voorzien in het IPA, nog ruimte moet zijn voor andere maatregelen die uit de eigen begroting van De Lijn komen. Coeck wijst erop dat het personeel van de vervoersmaatschappij het afgelopen jaar al te maken kreeg met een besparingsronde. (Belga/EE)

Het personeel van De Lijn staakt voor bijkomende voordelen naast een afgesproken loonsverhoging. Reizigersvereniging TreinTramBus vindt de staking schandalig. "Voor TreinTramBus zijn stakingen alleen aanvaardbaar als laatste middel. Dat is hier duidelijk niet het geval." Een woordvoerder van De Lijn bevestigt dat er maandag nog overleg op de agenda staat. "De vakbonden leven de afspraak niet na", luidt het daar. "Het gaat hier wél om het laatste middel", zegt Rita Coeck van de socialistische vakbond ACOD TBM. "We onderhandelen al van in april, er zijn drie paritaire comités geweest. De directie heeft nog geen enkel voorstel gedaan waarmee we naar onze achterban kunnen gaan. Ook niet op de verzoeningsvergadering van deze week." De vakbonden vinden dat er naast loonsverhoging van 0,3 pct zoals voorzien in het IPA, nog ruimte moet zijn voor andere maatregelen die uit de eigen begroting van De Lijn komen. Coeck wijst erop dat het personeel van de vervoersmaatschappij het afgelopen jaar al te maken kreeg met een besparingsronde. (Belga/EE)