Vorig jaar zijn er in België 700 gevallen van euthanasie geregistreerd. Dat zijn er 200 meer dan het jaar voordien, maar nog altijd veel minder dan het werkelijke aantal.

Volgens Gazet van Antwerpen ligt het aantal registraties driekwart lager dan het aantal euthanasiegevallen.

Veel artsen hebben schrik om door een registratie in juridische problemen te komen, aldus professor Wim Distelmans van de Vrije Universiteit Brussel.

Volgens hem is de wetgeving inzake euthanasie nog niet waterdicht.

Volgens Distelmans zijn er ook regionale verschillen. Tachtig procent van de registraties komt volgens hem uit Vlaanderen.

Voorts hebben ruim 15.000 Belgen een wilsverklaring laten

registreren bij hun gemeente.

Die mogelijkheid bestaat sinds september 2008 en houdt in dat een patiënt verklaart euthanasie te willen als hij dat later niet meer kan vragen omdat hij in een coma ligt.

Vorig jaar zijn er in België 700 gevallen van euthanasie geregistreerd. Dat zijn er 200 meer dan het jaar voordien, maar nog altijd veel minder dan het werkelijke aantal.Volgens Gazet van Antwerpen ligt het aantal registraties driekwart lager dan het aantal euthanasiegevallen. Veel artsen hebben schrik om door een registratie in juridische problemen te komen, aldus professor Wim Distelmans van de Vrije Universiteit Brussel. Volgens hem is de wetgeving inzake euthanasie nog niet waterdicht.Volgens Distelmans zijn er ook regionale verschillen. Tachtig procent van de registraties komt volgens hem uit Vlaanderen. Voorts hebben ruim 15.000 Belgen een wilsverklaring laten registreren bij hun gemeente. Die mogelijkheid bestaat sinds september 2008 en houdt in dat een patiënt verklaart euthanasie te willen als hij dat later niet meer kan vragen omdat hij in een coma ligt.