Dat heeft het persagentschap Belga uit goede bron vernomen.

Steven Vandeput kreeg na de vorming van de regering Michel in oktober zes maanden tijd om een "strategische visie op lange termijn" voor het leger op te maken. De deadline voor de presentatie daarvan lag op de eerste vrijdag na het parlementaire paasverlof, op vrijdag 24 april. Maar na een week van discreet overleg met de belangrijkste ministers in de regering blijkt dat die datum niet haalbaar is.

In het plan moet bekeken worden hoe het Belgisch leger de komende vijftien jaar zal evolueren, hoe dat aansluit bij de Navo-verplichtingen en vooral welke budgettaire gevolgen die evolutie zal hebben.

In het plan moet de vervanging van de F16's aan bod komen, maar ook andere te beslissen aankopen, zoals de mogelijke aanschaf van drie tankervliegtuigen.

In het beste geval zal de presentatie nu komende donderdag gebeuren tijdens het kernkabinet.

(Belga/RR)

Dat heeft het persagentschap Belga uit goede bron vernomen.Steven Vandeput kreeg na de vorming van de regering Michel in oktober zes maanden tijd om een "strategische visie op lange termijn" voor het leger op te maken. De deadline voor de presentatie daarvan lag op de eerste vrijdag na het parlementaire paasverlof, op vrijdag 24 april. Maar na een week van discreet overleg met de belangrijkste ministers in de regering blijkt dat die datum niet haalbaar is.In het plan moet bekeken worden hoe het Belgisch leger de komende vijftien jaar zal evolueren, hoe dat aansluit bij de Navo-verplichtingen en vooral welke budgettaire gevolgen die evolutie zal hebben.In het plan moet de vervanging van de F16's aan bod komen, maar ook andere te beslissen aankopen, zoals de mogelijke aanschaf van drie tankervliegtuigen.In het beste geval zal de presentatie nu komende donderdag gebeuren tijdens het kernkabinet. (Belga/RR)