De regering besloot midden oktober in het kader van de begrotingsgesprekken om het gunstige RSZ-regime voor professionele atleten - in de praktijk vooral voetballers - aan te pakken. In de tabellen werd een opbrengst van 43 miljoen euro ingeschreven, een pak minder dan de 200 miljoen euro waarvan eerst sprake. Maar op basis van een eerste aanzet van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit), opgesteld door de FOD Sociale Zaken, lijken de plannen toch iets verder te zullen gaan, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg woensdag.

Voor topvoetballers die elk jaar miljoenen binnenrijven zou het volledige systeem op de schop gaan. Dat geldt ook voor de mindere goden, maar om te voorkomen dat de maatregel die sporters of clubs treft, zou er wel een 'sportbonus' komen. Hoe hoog het loon mag zijn om daar aanspraak op te maken, moet nog worden uitgemaakt. Sowieso moet de regering het licht nog op groen zetten. Bij Vandenbroucke benadrukken ze dat het wetsontwerp nog lang niet af is, en dat er binnenkort nog overleg volgt met de verschillende sportfederaties.

De regering besloot midden oktober in het kader van de begrotingsgesprekken om het gunstige RSZ-regime voor professionele atleten - in de praktijk vooral voetballers - aan te pakken. In de tabellen werd een opbrengst van 43 miljoen euro ingeschreven, een pak minder dan de 200 miljoen euro waarvan eerst sprake. Maar op basis van een eerste aanzet van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit), opgesteld door de FOD Sociale Zaken, lijken de plannen toch iets verder te zullen gaan, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg woensdag. Voor topvoetballers die elk jaar miljoenen binnenrijven zou het volledige systeem op de schop gaan. Dat geldt ook voor de mindere goden, maar om te voorkomen dat de maatregel die sporters of clubs treft, zou er wel een 'sportbonus' komen. Hoe hoog het loon mag zijn om daar aanspraak op te maken, moet nog worden uitgemaakt. Sowieso moet de regering het licht nog op groen zetten. Bij Vandenbroucke benadrukken ze dat het wetsontwerp nog lang niet af is, en dat er binnenkort nog overleg volgt met de verschillende sportfederaties.