Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft donderdagmorgen voor de vierde maal tussentijds verslag uitgebracht bij de koning. In de vooravond begon hij met een nieuwe reeks bilaterale gesprekken. N-VA-voorzitter Bart De Wever kwam als eerste langs.

Dinsdag onthaalden de Vlaamse partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming het nieuwe voorstel van financieringswet dat de bemiddelaar hen voorlegde positief. Woensdag noemden de Franstaligen dat voorstel van Vande Lanotte een goede werkbasis.

De bemiddelaar kondigde woensdag al aan dat hij donderdag met een nieuwe ronde bilaterale gesprekken zou starten met de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen.

Bilaterales tot zaterdagmiddag

Donderdagnamiddag om 17.15 uur begon hij daarmee door als eerste N-VA-voorzitter Bart De Wever te ontvangen. Vrijdag komen de partijvoorzitters Elio Di Rupo (PS), Joëlle Milquet (CDH), Wouter
Beke (CD&V) en Jean-Michel Javaux (Ecolo) langs.

Zaterdagvoormiddag sluiten Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en SP.A-voorzitster Caroline Gennez (sp.a) het rijtje af.

De bilaterales gaan niet alleen over de financieringswet, maar ook over de bevoegdheidsoverdrachten, Brussel-Halle-Vilvoorde en
de financiering van Brussel. Het is de bedoeling van de bemiddelaar om begin volgende week een allesomvattend voorstel over al die thema's op tafel te leggen.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft donderdagmorgen voor de vierde maal tussentijds verslag uitgebracht bij de koning. In de vooravond begon hij met een nieuwe reeks bilaterale gesprekken. N-VA-voorzitter Bart De Wever kwam als eerste langs. Dinsdag onthaalden de Vlaamse partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming het nieuwe voorstel van financieringswet dat de bemiddelaar hen voorlegde positief. Woensdag noemden de Franstaligen dat voorstel van Vande Lanotte een goede werkbasis.De bemiddelaar kondigde woensdag al aan dat hij donderdag met een nieuwe ronde bilaterale gesprekken zou starten met de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen. Bilaterales tot zaterdagmiddagDonderdagnamiddag om 17.15 uur begon hij daarmee door als eerste N-VA-voorzitter Bart De Wever te ontvangen. Vrijdag komen de partijvoorzitters Elio Di Rupo (PS), Joëlle Milquet (CDH), Wouter Beke (CD&V) en Jean-Michel Javaux (Ecolo) langs. Zaterdagvoormiddag sluiten Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en SP.A-voorzitster Caroline Gennez (sp.a) het rijtje af. De bilaterales gaan niet alleen over de financieringswet, maar ook over de bevoegdheidsoverdrachten, Brussel-Halle-Vilvoorde en de financiering van Brussel. Het is de bedoeling van de bemiddelaar om begin volgende week een allesomvattend voorstel over al die thema's op tafel te leggen.