El Kaouakibi ligt al een tijdje onder vuur voor mogelijk gesjoemel met subsidies. Begin februari werd bij haar Antwerpse vzw Let's Go Urban een voorlopig bewindvoerder aangesteld. Het gaat om de Antwerpse advocate Annemie Moens, die sindsdien een reeks verdachte transacties tussen de VZW's en privébedrijven van El Kaouakibi heeft aangekaart.

Eerder gaf El Kaouakibi al aan dat voor alle geldstromen 'een volstrekt aanvaardbare verklaring' bestaat, maar de argumentatie daarvoor liet op zich wachten. Vande Lanotte werkt daarvoor aan een rapport, dat dus volgende week zal worden toegelicht. 'Deze rechtszaak heeft op zich geen uitstaans met het verslag van de voorlopig bewindvoerder en evenmin met het bijkomend syntheserapport', klinkt het dinsdag. 'Maar een bekendmaking van het rapport nu zou opnieuw tot een vertraging of een verstoring van de rechtsgang kunnen leiden. Daarom zal het rapport niet vóór de behandeling van de rechtszaak in Tongeren bekendgemaakt worden.'

De ondernemingsrechtbank van Tongeren heeft een eerdere zitting over de kwestie al eens uitgesteld omwille van de ziekenhuisopname na een coronabesmetting van één van de advocaten van El Kaouakibi. Op de zitting van 20 april moet er duidelijkheid komen of de voorlopige bewindvoerder Annemie Moens haar opdracht mag verderzetten. Haar mandaat loopt begin mei af. Voor de zitting van 20 april is alvast twee uur voorzien.

El Kaouakibi ligt al een tijdje onder vuur voor mogelijk gesjoemel met subsidies. Begin februari werd bij haar Antwerpse vzw Let's Go Urban een voorlopig bewindvoerder aangesteld. Het gaat om de Antwerpse advocate Annemie Moens, die sindsdien een reeks verdachte transacties tussen de VZW's en privébedrijven van El Kaouakibi heeft aangekaart. Eerder gaf El Kaouakibi al aan dat voor alle geldstromen 'een volstrekt aanvaardbare verklaring' bestaat, maar de argumentatie daarvoor liet op zich wachten. Vande Lanotte werkt daarvoor aan een rapport, dat dus volgende week zal worden toegelicht. 'Deze rechtszaak heeft op zich geen uitstaans met het verslag van de voorlopig bewindvoerder en evenmin met het bijkomend syntheserapport', klinkt het dinsdag. 'Maar een bekendmaking van het rapport nu zou opnieuw tot een vertraging of een verstoring van de rechtsgang kunnen leiden. Daarom zal het rapport niet vóór de behandeling van de rechtszaak in Tongeren bekendgemaakt worden.' De ondernemingsrechtbank van Tongeren heeft een eerdere zitting over de kwestie al eens uitgesteld omwille van de ziekenhuisopname na een coronabesmetting van één van de advocaten van El Kaouakibi. Op de zitting van 20 april moet er duidelijkheid komen of de voorlopige bewindvoerder Annemie Moens haar opdracht mag verderzetten. Haar mandaat loopt begin mei af. Voor de zitting van 20 april is alvast twee uur voorzien.